Полигон у Старој Вароши  / Фото: Фејсбук
13/11/2021 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица: Нема решења за чувени полигон у Старој Вароши

Земљиште је од 2009. године у власништву Исламске заједнице, подсјетио је градоначелник Вуковић

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић казао је да до сада није пронађена алтернативна локација на којој би чувени полигон у Старој Вароши могао бити изграђен. 

Вуковић је подсјетио да је то земљиште од 2009. године у власништву Исламске заједнице.

Вуковић је разговарао са становницима мјесних заједница Стара варош, 19. децембар и Драч у сусрет усвајању буџета за 2022. годину, подсјетивши да је у пројекат модернизације расвјете у овом дијелу града уложено 140.000 еура.

image

Вуковић

Фото: ПГ биро

Из Главног града су саопштили да ће се радити реконструкција Улице Ђечевића, да је у току израда рјешења и да ће, како су мјештани жељели, имати аутентичан изглед попут улица у Старој вароши. роблемом непрописног паркирања и саобраћајних гужви.

Градоначелник се осврнуо и на Јусовачу, подсјетивши да је Главни град прије годину дана потписао уговор о темељној реконструкцији и претварању Јусоваче у креативни хуб, са тадашњим Министарством културе.

Вриједност пројекта је 1,9 милиона еура, међутим Влада Црне Горе је у буџету за ову годину опредијелила 18.500 еура, те је јасно да се не може кренути у рјешавање питања Јусоваче. 

- Још један важан пројекат о којем често говоримо тиче се наставка изградње Булевара Саве Kовачевића и повезивање са будућим булеваром на Старом аеродром -  казао је Вуковић, додајући да је у плану изградња кружног тока на Булевару Јосипа Броза гђе би испод пруге повезали Стари аеродром и овај дио града.

Вуковић најавио је да је при крају пројекат наставка шеталишта уз Рибницу, од Kарвера до Дома војске. Радиће се фазно, а планирано је да се повеже са Саставцима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:54