Комунална инспекција / - Комунална инспекција
17/09/2021 u 16:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица: Срушена барака, премјештено 110 непрописно паркираних возила

Службеници Комуналне инпекције у претходним данима спровели бројне активности

Свакодневно се спроводе бројне активности у циљу сузбијања појаве непрописно паркираних возила на свим јавним површинама у граду, па је у току претходне недјеље премјештено укупно 110 непрописно паркираних возила и издат исти број прекршајних налога, саопштено је из Комуналне инспекције.

Такође, на више локација у граду истакнута су обавјештења несавјесним возачима да ће бити санкционисани, у складу са прописима, уколико у најкраћем року не уклоне возила са мјеста на којима су паркирана дужи временски период. 

У току је и акција уклањања напуштених и хаварисаних возила са јавних површина на којима се налазе дужи временски период, чиме ће се, вјерују, створити услови за ослобађање већег броја паркинг мјеста широм града.

Службеници Комуналне инпекције сходно планираним активностима, у циљу унапређења квалитета комуналног реда у Главном граду, у претходним данима спровели бројне активности. 

 - У складу са тим, претходне седмице, у сарадњи са Управом полиције и сектором за малољетнике, спроведена је акција контроле угоститељских објеката по питању служења алкохолних пића малољетним лицима и том приликом извршена је контрола више објеката. У једном од контролисаних објеката регистрован је прекршај, те је спроведена процедура за санкционисање одговорних лица - наводе они.

Службеници комуналне инспекције Главног града су 17. септембра, у циљу заштите јавних површина и сузбијања нелегалне градње привремених објеката на територији Главног града, извршили уклањање једног привременог објекта, бараке, са јавне површине у насељу Врела Рибничка.

 - Истог дана, такође поступајући по извршном решењу Комуналне инспекције, уклоњена је и камена ограда којом је узурпирана јавна површина у насељу Вранићи. Иста је уклоњена уз асистенцију службеника Комуналне полиције, Управе полиције и привредног друштва Чистоћа - додају из Инспекције.

У сарадњи са осталим инспекцијским органима, како на државном тако и на локалном нивоу, предузећима и службама Главног града, Комунална инспекција Главног града у континуитету ће спроводити мјере и радње у циљу унапређења комуналног реда и подизања нивоа квалитета живота грађана Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:23