/ - фото ПГ БИРО
25/10/2021 u 12:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица учествовала на радионици "Управљање најоптерећенијим саобраћајним коридорима"

У оквиру првог радног пакета је постигнут значајан напредак у дијелу идентификације заинтересованих страна

Главни град Подгорица наставља са реализацијом активности у оквиру пројекта TRIBUTE – Интегрисана и иновативна акција одрживог унапређења урбане мобилности.

Управни одбор пројекта TRIBUTE одржао је 22. јула други састанак, на ком су пројектни партнери размијенили мишљења о техничким условима пројекта, с акцентом на два радна пакета која су од великог значаја за пројекат ТРИБУТЕ, а то су методолошки оквир и процјена и идентификација акционих планова за имплементацију иновативних и одрживих мјера мобилности.  

У оквиру првог радног пакета је постигнут значајан напредак у дијелу идентификације заинтересованих страна, те се њих 190 представило, а њих 57 потписало је писма намјере. 

- Прикупљени подаци су употријебљени приликом израде методологије за реализацију живе лабораторије, што представља нови механизам сарадње јавне управе, цивилног сектора, привреде и грађана у циљу проналажења иновативних рјешења урбане мобилности. Ова мјера не може бити постигнута без одговарајућег акционог плана. С тим у вези, општина Милано је организовала три тематска техничка састанка с TRIBUTE пројектним партнерима поводом специфичних циљева акционих планова и идентификације пилот акције која ће бити развијена у оквиру TRIBUTE живих лабораторија- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:26