Посјета Кијеву / - фото: Подгорица.ме
11/09/2021 u 13:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица заинтересована за унапређење економске сарадње са Киjевом

У оквиру посjете, градски менаџер Марjан Jунчаj учествовао jе на Киjевском инвестиционом форуму, чиjи jе фокус био на креирању подстицаjа и паметних рjешења развоjа градова у пост-пандемиjском периоду

Главни град jе заинтересован да развиjа и унапрjеђуjе сарадњу са Киjевоj у области економиjе, туризма и културе, саопштио jе замjеник градоначелника Подгорице, Часлав Вешовић.

Из ПГ Бироа jе саопштено да jе Вешовић, у оквиру званичне посjете делегациjе Главног града украjинскоj приjестоници, потписао са замjеником градоначелника Киjева, Олексиjем Кулебом, Споразум о успостављању приjателjских односа између два града.

– Посjета jе била одлична прилику да се кроз разговор са киjевским званичницима размиjене искуства у погледу модела развоjа градова и успостави база будуће сарадње између Подгорице и Киjева – наводи се у саопштењу ПГ Бироа.

Представници два града су током посjете заjеднички оциjенили да постоjи велики простор за унапређење сарадње, те размиjенили мишлjења о потенциjалним областима и моделима.

У оквиру посjете, градски менаџер Марjан Jунчаj учествовао jе на Киjевском инвестиционом форуму, чиjи jе фокус био на креирању подстицаjа и паметних рjешења развоjа градова у пост-пандемиjском периоду.

Jунчаj jе представио идеjе и платформе коjе jе градска управа инаугурисала у правцу превазилажења послjедица jавно-здравствене кризе, са нагласком на план развоjа градских бизнис зона као jедне од окосница будућег развоjа Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:26