/ -Фото: ПГ биро
02/09/2021 u 21:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорички кварт у новим бојама: Погледајте како изгледа игралиште иза зграде Г

Игралиште је опремљено савременим мобилијаром, а ту је и мини бициклистичка стаза

Прекоморачки кварт у Подгорици, познатији као кварт иза зграде "Г"  вечерас је добио ново игралиште за дјецу. 

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић казао је да је овај кварт дуго времена био прилично запуштен, због чега је Главни град кренуо у његову реконструкцију. 

image
-Фото: ПГ Биро

- Захваљујући вриједним колегама из привредног друштва „Зеленило“, али и Агенције за становање, Путева и Kомуналних услуга, најмлађи становници Подгорице данас и у овом дијелу града имају савремено игралиште и модеран спортски полигон - нагласио је Вуковић.

image
-Фото: ПГ Биро

Он је додао да вриједност пројекта износи око 65.000 еура од чега је компанија Park World донирала један број справа вриједности 3. 000 еура. 

image
-Фото: ПГ Биро

Директорица градског предузећа Зеленило Даца Поповић истакла је да су малишани умјесто игралишта које је било запуштено и старо, добили савремено ново игралиште.

- На простору од 1.000 метара квадратних уграђена је безбједна подлога од тартана, комбинована мултифункционална справа, кула са тобоганом, клацкалица, њихалица, као и мини бициклистичка стаза. Посијана је трава, уграђен је хидросистем, задржан је биљни фонд и додатно обогаћен новим садницама дрвећа и жбуња - закључила је Поповић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:24