градоначелник Подгорице Иван Вуковић / - фото: Подгорица.ме
10/06/2021 u 21:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подршка Главног града подгоричким привредницима: Бесплатна израда 101 саjта

Вуковић jе подсjетио да jе Главни град током претходне, али и ове године реализовао низ активности, наjприjе директне финансиjске подршке различитим друштвеним групама

Конкурс за бесплатну израду 100 веб саjтова, коjи jе Главни град недавно расписао, успjешно jе завршен. Добитници су данас потписали уговоре и у наредном периоду приступиће се изради саjтова у складу са потребама будућих корисника, саопштено jе данас из Главног града.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић увjерен jе да ће таj вид подршке Главног града бити од великог значаjа за њихово даље пословање, нарочито у доба пандемиjе коjа jе значаjно измиjенила начин живота и рада свих нас.

– Амбиjент у коjем живимо и функционишемо у последњих годину дана, коjи нас jе приморао да се прилагодимо новонасталим околностима, нарочито jе тежак за људе коjи се баве бизнисом, гдjе jе посебно наглашен значаj дигиталне презентациjе, онлине платформи и новог начина пословања – истакао jе Вуковић. 

Додао jе да jе Главни град у свиjетлу те чињенице одлучио да помогне привредницима.

– На инициjативу наших колега из Центра за информациони систем, коjи су протеклих годину дана креирали циjели низ сервиса, како бисмо омогућили нашим суграђанима да у доба короне од куће остваруjу сва своjа права и искористе све услуге и повољности коjе ми нудимо као администрациjа, дошли смо на идеjу да понудимо и оваj вид подршке. Свjесни да jе невидљивост у онлине свиjету врло често наjзначаjниjа бизнис бариjера, поготово за оне коjи се налазе на почетку развоjа неког бизниса – нагласио jе градоначелник.

image

Иван Вуковић

- фото: Подгорица.ме

Он jе подсjетио да jе Главни град током претходне, али и ове године реализовао низ активности, наjприjе директне финансиjске подршке различитим друштвеним групама, предузетницима, почетницима у бизнису, женама, пољопривредним произвођачима и другима. Такође, кроз четири пакета мjера броjне олакшице су добили доминантно угоститељи, таксисти, људи коjи плаћаjу комуналне и друге таксе Главном граду. Само у оквиру четврте одлуке Главни град се одрекао 620.000 прихода са циљем да помогне грађанима. Градоначелник jе захвалио на повjерењу и инициjативности и рекао да се нада да ће им таj вид подршке помоћи, да приjе свега опстану у бизнису, да га унаприjеде, али и да помогну Главном граду да што приjе изађе из економске кризе.

– Желим да знате да ћете у нама имати партнера и подршку и вjеруjем да ниjе далеко дан када ћемо бити у прилици да поjединачно промовишемо ваше проjекте – закључио jе Вуковић.

Директор Центра за информациони систем Џемал Лекић jе честитао добитницима и захвалио своjим колегама коjи ће радити на изради саjтова у наредном периоду.

image

Џемал Лекић

- фото: Подгорица.ме

Кроз кратку презентациjу Лекић jе добитнике информисао о свим корацима након потписивања уговора, коjи се односе и на обуку коjа ће услиjедити након израде саjтова, као и на осталу техничку подршку.

У име добитника обратио се Александар Стругар, коjи се захвалио на подршци Главног града, истичући да она долази у правом тренутку.

– Циjенимо ваш труд и вашу визионарност за оваj потез коjи ће, надам се, доприниjети и предузетницима на почетку свог дjеловања како би наставили jош снажниjе и истраjниjе у свом послу – закључио jе Стругар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:57