/ -
09/07/2024 u 12:48 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Podzmena parkirališta bi riješila problem parkinga

Broj registrovanih vozila u Glavnom gradu prelazi 110. 000, što izuzetno otežava pronalaženje slobodnog parking mjesta, navode iz službe Skupštine Glavnog grada

Problem parkiranja je složen i zahtijeva koordiniranu akciju na više niova, utemeljenu na modernoj tehnologiji i održivoj politici, što je ključno za dugoročno rješavanje ovog problema, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada. Ona je, zbog učestalih pritužbi građana koje se odnose na nepropisno parkiranje u gradu, a u susret definisanja dnevnog reda i organizacije predstojeće sjednice Skupštine Glavnog grada, razgovrala sa Ninoslavom Kaluđerovićem, sekretarom za saobraćaj, Radenkom Radenovićem, v.d. načelnika Službe komunalne policije, i Brankom Kovačevićem, v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove. Sagovornici su se usaglasili da bi izgradnja podzemnih parkirališta najviše doprinijela povećanju broja dostupnih parking mjesta bez zauzimanja previše površinskog prostora, na čemu će nadležni organi temeljno raditi u narednom periodu.

– Glavni grad nema dovoljno parking mjesta, što često dovodi građane do uzaludne potrage za slobodnim parkingom, pa su prinuđeni da se parkiraju na mjestima gdje to nije previđeno. Ovo rezultira ugrožavanjem sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju i još većom saobraćajnom gužvom u gradu – saopštila je Borovinić Bojović.
Broj registrovanih vozila u Glavnom gradu prelazi 110. 000, što izuzetno otežava pronalaženje slobodnog parking mjesta u gradu.

Ninoslav Kaluđerović, sekretar Sekretarijata za saobraćaj je istakao je da je u poslednjih nekoliko mjeseci izgrađeno preko 700 novih parking mjesta, te da bi se izgradnjom podzemnih garaža obezbijedio znatno veći broj slobodnih parking mjesta.

Radenko Radenović, v.d. načelnika Komunalne policije, je istakao da bi bilo potrebno reagovati u pravcu izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i da bi novim rješenjima trebalo veće nadležnosti povjeriti Komunalnoj policiji.

Sa time se, kako su saopštili iz Skupštine Glanvog grada, složio i Branko Kovačević, v.d. direktor Uprave za inspekcijske poslove, koji je istakao da je ispred Uprave za inspekcisjke poslove predato pedesetak predloga izmjena propisa i iznio očekivanje da će se one u narednom periodu uzeti u razmatranje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. septembar 2024 01:27