/ -
15/02/2022 u 13:04 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Покренута процедура реконструкције дијела магистралног пута у Српској: Поставиће семафоре

Раскрсница главног пута ка Голубовцима и путева за насеља Српска и Љајковићи, непосредно прије моста на Цијевни, добиће семафоре.

Агенција за изградњу и развој Подгорице затражила је од Секретаријата за планирање простора и одрживи развој издавање одлуке о одређивању локације за изградњу локалног објекта од општег интереса са елементима урбанистичко-техничких услова за израду главног пројекта реконструкције раскрснице на магистрално путу М-2, дионица Подгорица - Петровац у Српској.

– У прилогу акта достављамо вам саобраћајно-техничке услове за реконстуркцију раскрснице за насеље Српска у постојећим габаритима, односно опремање свјетлосном сигнализацијом, издате од Управе за саобраћај а сходно Закону о путевима – пише у захтјеву који је потписао Срђан Раичевић, директор Агенције.

"Дан" је у више наврата указивао и афирмисао бољу регулацију раскрнице на којој уколико се из Љајковића односно Српске возачи укључују са намјером да иду за Подгорицу неопходно је да прво пропусте све аутомобили из двије саобраћајне траке на којим се крећу аутомобили из града. Потом се прилази тракама на којима се крећу аутомобили ка граду, стоји се на простору гдје је прекинуто раздјелно острво и чека погодан моменат. Тек како је компликовано и опасно пјешацима, посебно ученицима ОШ "Владика Данило".

Из Општине Голубовци кажу да дио раскрснице ниjе обухваћен ДУП-ом Циjевна 2- дио А, а дио коjи jе у ДУП-у Циjевна 2- дио А планирано jе да jедан крак саобраћаjнице нема излаз на булевар.

– Од Управе за саобраћаj затражили смо техничке услове за регулациjу раскрснице. Издати саобраћаjно-технички услови и урађено идеjно рjешење су основ за издавање Одлуке о одређивању локациjе са елементима урбанистичко-техничких услова за изградњу локалног обjекта од општег интереса. Семафор је наjрационалниjе рjешење, jер кружни ток ниjе по ДУП-у и ниjе рационално рjешење, jер би била неопходна тотална реконструкциjа раскрснице – кажу из Општине.

Директорица ОШ "Владика Данило" у Српској Лидија Рашовић поздравља одлуку да се поставе семафори на овој раскрсници истичући да је јако опасна.

– Као возач осјећам нелагоду када треба да се укључим, јер не знам хоће ли неко возећи брзо наићи са стране. Раскрсница је потпуно небезбједна. Посебно зато што је у близини школа и велики број дјеце пролази свакодневно туда. Поставити семафор или урадити кружни ток у овом тренутку све је боље него тренутна ситуација. Мада, мислим да је боље да се уради кружни ток – каже Рашовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:10