Органи реда патролирају испред школе / -Фото
27/09/2021 u 06:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полиција обилази Основну школу "Октоих"

То је тражила Нађа Љиљанић, представница одjељења у Савjету родитеља након инцидента у коjоj jе jедан ученик био жртва прогањања непознате особе

Основна школа "Октоих" биће под редовним надзором полиције како би се повећала безбједност ученика ове васпитно-образовне установе. То је тражила Нађа Љиљанић, представница одjељења у Савjету родитеља након инцидента у коjоj jе jедан ученик био жртва прогањања непознате особе. Њену иницијативу подржала је управа школе, Министарство просвјете, науке, културе и спорта, као и Министарство унутрашњих послова.

– Након дописа који је управа ОШ "Октоих" послала начелнику Центра безбједности Подгорице Горану Јокићу, УП је обавијестила школу да је, већ од понедељка школа под редовним надзором, а посебно у јутарњим смјенама. Јуче су школу посјетили инспектори Шћепановић и Бошковић и објаснили да не можемо добити школског полицајаца, јер то радно мјесто више не постоји. Међутим, дат је задатак патролама да редовно обилазе школу у вријеме када се мијењају смјене, а посебно у 18 часова, када школу напушта друга смјена. За дјецу је важно да се осјећају безбједно, а једини начин за то је да органи реда патролирају у вријеме када је највише дјеце у школи и када се завршава друга смјена. Патроле ће обилазити школу сваког дана сем уколико дође до ванредне ситуације, на које ни ми, а ни они не можмо утицати. Инспектори су показали жељу и вољу да буду од помоћи школи, у најбољем интересу ученика, јер је њихова безбједност најважнија – пише у допису Тање Савовић, в.д. директора школе.

Нађа Љиљанић је захвална управи школе, министарству у Управи полиције који су на најбољи могући начин сагледали овај проблем.

– Захвални смо полицији која је омогућила да органи реда патлорирају у вријеме када је највише дјеце у школи и када се завршава друга смјена. Драго ми је што су инпектори показали добру вољу и жељу да буду од помоћи школи у најбољем интересу дјеце – каже Љиљанић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:51