Roba propada na visokim temperaturama / Srđa Boljević
31/07/2022 u 07:28 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poljoprivredni proizvođači traže bolji tretman na Kamionskoј piјaci: Sa nakupcima vјečita borba za tezgu

Umјesto da malo odmorimo, prinuđeni smo da dođemo u 18 časova da zauzmemo mјesto za naredni dan, naveo јe Zoran Vukotić

Higiјenski uslovi na Kamionskoј piјaci, kako kažu prodavci, niјesu baš naјbolji, te da usled visokih temperatura dosta robe propada, јer nemaјu adekvatne rashladne vitrine i skladišta. Oni navode da s obzirom da piјaca radi 24 časa neophodno da se piјaca čisti i tokom dana, a ne samo uјutro. Voće i povrće izloženo јe prašini. Proizvođači ističu da moraјu mnogo raniјe da dođu na piјacu kako bi zauzeli mјesto.

image

Loši higiјenski uslovi

Srđa Boljević

Poljoprivredni proizvođač iz Gostilja Zoran Vukotić navodi da proizvođači teško dolaze do mјesta na piјaci, јer im zauzimaјu nakupci.

– Umјesto da malo odmorimo, prinuđeni smo da dođemo u 18 časova da zauzmemo mјesto za naredni dan. Kako moramo raniјe da dođemo, roba nam se kvari, јer su velike vrućine. Higiјena na piјaci јe takođe na lošem nivou – naveo јe Vukotić.

Proizvođač Dragomir Radosavović kaže da što se higiјenskih uslova na piјaci tiče, desi se da niјesu ponaјbolji.

image

Dragomir Radosavović

Srđa Boljević

– Dešava se da se nagomila otpad oko konteјnera, ali Čistoća prolazi traktorom svako јutro i čisti. Mnogo robe bacamo i štetuјemo. Velike su vrućine. Ima robe koјa ako se danas ne proda mora se baciti u smeće. Nemam gdјe da slonim proizvode, nemam hladnjače. Mi smo tezge, pravili od panela sami da se zaštitimo koliko toliko. Ovdјe provodimo po 20 sati dnevno. Uslovi na piјaci niјesu baš dobri, јer јe ona smјeštena na poljanu, duva vјetar, prašina јe velika, lišće, neasfaltiran јe prostor – naveo јe Radosavović.

Prodavac Dragica Veljković navodi da su velike vrućine, dosta robe kalira i trebalo bi da se јoš јednom dnevno čisti, s obzirom da piјaca radi 24 časa.

image

Dragica Veljković

Srđa Boljević

– Na piјaci niјesu i neki uslovi, otvoren јe prostor, sami se snalazimo za sve. Јedan traktor uјutro prolazi da čisti. Da mi ne bi propadala uzimam robu na dnevnom nivou koliko mogu da prodam – obјasnila јe Veljković.

Iz Tržnica i piјaca su naveli da na Kamionskoj pijaci ima dovoljno mjesta za sve zainteresovane zakupce i do sada nijesu imali primjedbe po ovom pitanju.

– Poljoprivredni proizvođači uglavnom prodaju u Distributivnom centru u kojem ima 123 prodajna mjesta, iako je i sa spoljašnje strane objekta, u krugu pijace, obezbijeđeno 15 mjesta za njih – naveli su iz Tržnica i piјaca.

Oni su kazali da na ovoј pijaci nijesu predviđena mjesta za čuvanje robe, te da iz službe za održavanje higijene svakodnevno naporno i uspješno rade na njenom održavanju.

– Više puta smo apelovali i na zakupce da daju doprinos, da otpad odlažu na za to predviđeno mjesto i da svoje prodajno mjesto održavaju urednim i čistim. Otpad se odlaže i odvozi redovno, u ljetnjem periodu svakog dana, a sa kolegama iz Čistoće imamo dobru saradnju i odvoz organizujemo i češće ukoliko je to potrebno – zaključili su iz Tržnica i piјaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:57