Injac i Radović sa saradnicima / - FOTO: GLAVNI GRAD
13/09/2024 u 17:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Potpisan Sporazum o saradnji između Kliničkog centra Crne Gore i Glavnog grada

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Aleksandar Radović i gradonačelnica Glavnog grada Podgorica, Olivera Injac, potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u cilju unaprjeđenje zdravstvenih usluga i poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite za naše pacijente kao i uslove rada za zaposlene KCCG-a.

To se navodi u saopštenju medijima dostavljenom sa adrese Kliničkog centra Crne Gore.

- Ovim sporazumom strane potpisnice su se obavezale da će sarađivati na partnerskim osnovama u oblasti unaprjeđenja saobraćajne infrastrukture, ozelenjavanje površina u krugu KCCG-a kao i slične aktivnosti od javnog interesa. O važnosti ovog sporazuma najbolje govori činjenica da je za efikasno i bezbjedno zbrinjavanje pacijenata, pored stručnog kadara i kvalitetne medicisnke opreme, veoma važno i nesmetano odvijanje saobraćaja u krugu svake bolnice. Ne treba posebno naglašavati da nekada minute odlučuju u spašavanju ljuskih života - stoji u saopštenju.

Zato je veoma važno da se, kako su naveli,za efikasno funkcionisanje KCCG-a i ovaj segment uredi na najbolji način.

- Buduća saradnja se odnosi na unaprjeđenje saobraćajne infrastrukturte u krugu KCCG-a u cilju ostvarivanja javnog interesa, odnosno, omogućavanja lakšeg pristupa građanima koji imaju potrebu za pružanjem zdravstvene zaštite u našoj ustanovi, kao i zaposlenima. Za realizaciju ovog projekta preduzeće se neophodne aktivnosti kao što su sanacija parkinga i saobraćajnih površina koje se nalaze na parcelama unutar KCCG, što podrazumijeva sanaciju psotojećih asfaltiranih površina i trotoara, obnavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije i opreme, i slično - kazali su u saopštenju.

Ovo je najbolji primjer međuinstitucionalne saradnje u interesu, ne samo lokalne zajednice, već, kako su naveli, našeg društva u cjelini, budući da se u KCCG zbrinajvaju pacijenti iz cijele Crne Gore.

- Menadžment KCCG se zahvaljuje Glavnom Gradu na razumijevanju i punoj podršci KCCG-u, a sve u cilju unaprjeđenja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga pacijentima i uslova rada za zapsolene. Za postizanje ovog cilja je od vitalnog značaja međuinstitucionalna saradnja - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 17:12