/ -
08/07/2022 u 16:18 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisani ugovori sa NVO organizacijama u okviru RELOAD2 programa

Podržani su projekti šest NVO sa teritorije Glavnog grada

Potpisani su ugovori za 12 najboljih projekta nevladinih organizacija iz klastera „Središnji region” čime je ozvaničen početak njihovih aktivnosti u okviru ReLOaD2 inicijative. Iz PG biroa su istali da je ukupna vrijednost svih projekata 110.000 eura. 

– Nakon javnog konkursa koji je bio otvoren od 16. marta do 15. aprila ove godine, komisija je odabrala najbolje ideje, u skladu s ciljevima Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa 15 opština u Crnoj Gori. U ime Glavnog grada Podgorica, događaju su prisustvovali Ivan Đurković, savjetnik u Službi za međunarodnu saradnju i Nikola Jočić rukovodilac sektora za normative i lična stanja Sekretarijata za lokalnu samoupravu, a u ime UNDP-a Dženana Šćekić, Tamara Čirgić, Luka Kostić i Zerina Ćatović – naveli su iz PG biroa.

Oni su istakli da je program ReLOaD2, nastavak regionalnog projekta koji je već donio korist za više od 5.000 građana širom Crne Gore, radi na omogućavanju bolje saradnje lokalnih samouprava i nevladinih organizacija, uspostavljanju konkretnih partnerstava i primjeni projektno orijentisanog pristupa dodjeli sredstava NVO. Organizacija slijepih za Podgoricu i Danilovgrad odabrana za projekat „Pravo na informisanje za sve”, Sigurna ženska kuća za „Veza mora biti zdrava”, Psiho-vodič, za projekat „Kulturna reaktivacija – Vranjinom kroz istoriju i kulturu”, Mreža zaštićenih područja Dinarida - Parkovi Dinarida „Za očuvanu Goricu”, Sociološki centar Crne Gore - SOCEN za projekat „Saradnjom i vještinama za 21. vijek do zapošljavanja mladih u Podgorici”, kao i i Mali prst „Kreativno druženje mladih sa Zabjela”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 20:29