фото: ртцг.ме/архива
10/08/2021 u 12:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пожар у НП Проклетије под контролом

Апел на све кориснике простора Националног парка да се са највећом пажњом односе према укупним вриједностима тог заштићеног подручја

Пожар у Националном парку Проклетије стављен је под контролу и ситуација у том заштићеном подручју је нормализована, саопштено је из Националних паркова Црне Горе.

-На иницијативу НП Проклетије, уз координацију Директората за заштиту и спашавање, у раним јутарњим часовима данас је организован заједнички састанак свих субјеката укључених у реализацију активности локализовања и гашења пожара у овом заштићеном природном подручју- наводи се у саопштењу НПЦГ.

Подсјећају, пожар је прије два дана избио у НП Проклетије на просторној цјелини Трокуз-Рибљак у мјесту Хорилац.

-Ангажовањем свих надлежних субјеката, пожар је стављен под контролу и ситуација у овом заштићеном подручју је нормализована. На гашењу пожара од јутрос је ангажовано 11 лица од којих је осам запослених у НП Проклетије и троје запослених у Служби заштите и спашавања општине Плав уз коришћење расположивих материјално-техничких средстава за гашење пожара. Такође је од стране Директората за спашавање уступљена дадатна опрема неопходна за гашење пожара", наводе из НПЦГ.

Апелују на све кориснике простора Националног парка да се са највећом пажњом односе према укупним вриједностима тог заштићеног подручја, као и да избјегавају активности које представљају потенцијалну опасност за изазивање пожара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:58