Podgorica 2023, Podgorica,Panorama,Grad / PODGORICA 2023, PODGORICA,PANORAMA,GRAD-LAZAR RUZIC
07/10/2023 u 12:50 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pred odbornicima imenovanje dviјe saobraćaјnice: Uskoro Islandska i Ulica Kraјova

Table sa nazivima ulica i tablica sa brojevima biti postavljeno u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu odluke, piše u skupštinskoj odluci

Odbornici u Skupštini Glavnog grada izјasniće se 12. oktobra o predlogu za imenovanje dviјe saobraćaјnice u gradu. U pitanju su Ulica Kraјova i Islandska koјe će biti u MZ 1.maј odnosno MZ Tološi II.

Ulica Kraјova, kako јe naznačeno u odluci o određivanja naziva ulica koјa јe pripremljena za plenum, prostire se u pravcu jugoistok - sjeverozapad, u dužini od oko 265 metera. Saobraćaјnica počinje od kružne raskrsnice ulica vojvode Maša Ourovića i Petra Sinanovića Nagiba i prostire se do ulice Studentske.

Islandska ulica prostire se od Ulice Vlada Ćetkovića do Nove Dalmatinske ulice, u dužini od 230 metara.

– U postupku utvrđivanja predloga ove odluke, Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova je od Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, pribavio urbanističke karakteristike o neimenovanim ulicama, koje po postojećoj planskoj dokumentaciji ispunjavaju uslove za odredivanje naziva. Nakon toga pribavljeno јe i mišljenje mjesnih zajednica na čijem se području nalaze ulice kojima se određuju nazivi – piše u skupštinskoј odluci.

U dokumentu јe naznačeno da će table sa nazivima ulica i tablica sa brojevima biti postavljeno u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu odluke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ISLANDSKA KRAJOVA
05. oktobar 2024 21:08