Славка Бошковић / -Архива
29/06/2021 u 07:45 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједница синдиката вртића изгласана путем Вајбера, споран кворум

Не знам је ли било кворума, али мислим да их је било 100. Остали су преко представника слали гласове, каже Славка Бошковић

У Јавној предшколској установи одржана је сједница скупштине синдиката на којој је Славка Бошковић поново изабрана за предсједницу. Група запослених сматра да је избор био нерегуларан и да није било кворума да се сједница одржи. Њен противкандидат била је Наташа Јовићевић, васпитач из вртића „Лептирић“. Запослени тврде да, осим што нијесу имали кворума, било је још неправилности на изборима 24. јуна.

– О одржавању сједнице нијесу били упознати сви чланови савјета, а има нас 359. Због тога је на сједницу дошло свега нас 40, што значи да нијесмо имали кворум да наставимо рад, а још мање да се изабере предсједник. Међутим, све је завршено без обзира на ту велику неправилност. Поново је изабрана Славка Бошковић иако иза себе има неколико мандата. На дневном реду био је извјештај о досадашњем раду, формирање изборне комисије, избор и именовање предсједника, чланова извршног одбора, надзорни одбор, као и предлог за будућег предсједника синдиката просвјете на државном нивоу. До четврте тачке „текућа питања“ нијесмо стигли, јер је поента сједнице била само да се она изабере како би могла да се кандидује за предсједницу синдиката просвјете Црне Горе, уз њену констатацију да се не може кандидовати уколико је ми не изаберемо. Бошковић је наводно формирала вајбер групу како би гласали чланови који нијесу присутни. Затим су поједини чланови колеге позивали телефоном да кажу за кога гласају, и они гласали умјесто њих. Бошковић је тражила од нас да позивамо колеге да гласају. Имали смо и записничара, те се надамо да је ток гласања унијет у записник. Многи вртићи нијесу добили позив за сједницу. Предложена је била и Наташа Јовићевић. Међутим, гласањем путем вајбер група и телефонирањем, без кворума побиједила је Бошковић. На овоме нећемо стати. Потражићемо помоћ надлежних институција и очекујемо да ће испитати избор пресједника синдиката – наводе запослени.

Славка Бошковић сматра да је избор био регуларан, те да јој је ово трећи мандат, од којих је један био на четири, а други на пет година.

– Позив су добили шест дана прије и сви су могли да дођу. Није било начина ни до сада да се окупи толико људи, јер је синдикат бројан. Мислим да су били представници свих вртића и то је велики број. Имамо вајбер групу која служи за обавјештења преко које сам послала биографију кандидата и одредила се изборна комисија. Не знам је ли било кворума, али мислим да их је било 100. Остали су преко представника слали гласове. Изборна комисија треба да каже да ли се гласало путем вајбера и телефона – каже Бошковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 21:32