Вуковић на конференцији / - фото: ПГ БИРО
27/07/2021 u 19:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Природне љепоте и културно-историjско наслеђе Подгорице значаjан туристички потенциjал

За љубитеље активног туризма, Подгорица нуди обиласке локалитета као што су Букумирско и Рикавачко jезеро, НП Скадарско jезеро и популарна панорамска рута Круг око корита

Градоначелник Иван Вуковић, директорица Туристичке организациjе Подгорица Ирена Рогошић и Вања Вуковић историjски педагог, представили су на прес конференциjи резултате рада Туристичке организациjе у протеклоj години, али наjавили и предстоjеће активности. 

Вуковић jе том приликом истакао да вjеруjе да Подгорица може постати туристичка дестинациjа конкурентна другим туристичким центрима, те подсjетио на њену богату понуду.

– Туристичка организациjа на прави начин препознаjе потенциjале нашег града, а промо филмови коjе су колеге припремиле вjерно приказуjу љепоте Подгорице. Да ниjе било коронавируса, немам дилему да бисмо прошле и ове године имали фантастичне резултате – казао jе Вуковић и додао да очекуjе да ће се резултати рада и туристички потенциjал Подгорице у пуном капацитету искористити током наредне године. 

Ирена Рогошић, директорица Туристичке организациjе, наjавила jе традиционалну манифестациjу “Аjмо на Морачу”  коjа ће почети у четвртак 29. jула и траjати до средине августа.

– Манифестациjа ”Аjмо на Морачу" имаће богат културно-забавни програм, као и спортско-рекреативни садржаj, тако да ће за све генерациjе бити интересантних активности – казала jе Рогошић и подсjетила да су у плану и друге манифестациjе, али да jе њихова реализациjа условљена епидемиолошком ситуациjом.

Рогошић jе наjавила иновативан приказ богатог историjског насљеђа кроз пjешачке руте, коjе ће на нови начин, кроз наративну форму, настоjати да на што интересантниjи начин прикажу историjске локалитете. 

Вања Вуковић, историjски педагог, казала jе да Подгорица, као град коjи jе преживио многа разарања, и на тим рушевинама успио да се изгради, али и да сачува своjе историjске бисере, представља риjеткост и то га чини препознатљивим. Обjаснила jе да ће стазе имати одређену тему, коjу ће пратипоменута ти специфичне локациjе, повезиваjући прошлост и будућност.  

За љубитеље активног туризма, Подгорица нуди обиласке локалитета као што су Букумирско и Рикавачко jезеро, НП Скадарско jезеро и популарна панорамска рута Круг око корита. Ту су и бициклистичке стазе и градски паркови за туристе рекреативце, али и градске плаже са спортско-рекреативним и забавним садржаjима. Турустичка организациjа Главног града ће наставити да промовише природне љепоте Подгорице и да креира нове садржаjе занимљиве како туристима, тако и свим грађанима Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:41