/ -
25/03/2022 u 13:48 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Проблем станара објекта Градња промет испод Љубовића: Уселиће у зграду без струје

Седамдесет породица који су у згради Градња промет испод Љубовића купили станове уселиће се у њих 1. априла иако објекат још није прикључен на електромрежу. Зграда није прикључена на електромрежу јер станари из сусједног објекта оспоравају локацију за трафостаницу. Локацију означавају са правом својине, а и објекат би се нашао испод њихових прозора.

– Ми као станари зграде Градња промет на Забjелу, до данашњег дана нисмо у могућности да се уселимо у станове, а коjи су били спремни за усељење jош у децембру 2021. године, због тога што та стамбена зграда ниjе прикључена на електроенергетску мрежу. Дозвола за изградњу трафостанице Забjело 6-Љубовић jе добиjена у новембру мjесецу 2021. године али њену изградњу неосновано оспораваjу станари зграде Лепонт, због чега jе око 70 породица онемогућено да се усели у своjе станове. Обавиjештени смо да jе Црногорски електродистрибутивни систем упутио предлог за издавање привремене мjере Основном суду Подгорици, како би он наложио Управи полиције и другим потребним службама да уклоне барикаде коjим станари зграде Лепонт блокираjу изградњу трафостанице - пише у саопштењу станара зграде Градња промет.

Станари поручују да је због непоступања надлежних институција преко 200 људи на рубу егзистенције.

– Од децембра прошле године нисмо у могућности да се уселимо у станове jер немамо елементарне услове за живот. Као купци станова смо егзистециjално све угрожениjи и не преостаjе нам ништа друго него да протесте радикализуjемо уколико се у што краћем року не уселимо у станове. У ситуациjи смо да се 1. априла уселимо у обjекат без електричне енергиjе, jер нам jе таj датум дат као краjњи рок усељења – наводе станари.

Они питају државу да ли су им битниjи грађани коjи у удобности дома протестуjу, те да ли уважавају општи интерес - изградњу трафостанице или је он важи само на папиру. Станари питају и ЦЕДИС зашто до 10. децембра прошле године није урадио ништа како би трафостаница била постављена, а одговор зашто још није донијета привремена мјера траже од Основног суда. Такође, од МУП-а и Управе полиције траже одговор зашто више од мjесец дана нису пружили асистенциjу ЦЕДИС- у а од Главног града зашто се не баве рјешавањем овог проблема.

Н.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 04:45