Пројекат Микро 020 / - фото: ПГ Биро
09/06/2021 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Проjекат Микро 020 презентован дипломатским представницима у Црноj Гори

Успjели смо да направимо платформу и подигнемо проjекат на виши ниво, коjи осим сређивања локациjа, има за циљ подизање свиjести и активниjе укључивање грађана, казао је Алексић

Након што су дипломатски представници у Црноj Гори исказали интересовање за проjекат Микро 020 данас jе организована конференциjу на коjоj jе управо оваj проjекат детаљно представљен дипломатском кору. Подсjећамо, градска управа jе проjекат Микро 020 покренула у априлу 2019. године са циљем да се запуштене површине у граду уреде и ставе у функциjу jавног простора коjи ће грађани користити, саопштено је из ПГ Бироа.

Руководитељка Службе за међународну сарадњу Љиљана Шћепановић поздравила jе присутне и захвалила на интересовању наводећи да jе Микро 020 веома важан проjекат за Подгорицу, те да Главни град има задовољство да са дипломатским представницима разговара и о овоj теми. 

Градски архитекта Филип Алексић jе детаљно представио проjекат истичући да jе риjеч о уређењу такозваних “урбаних џепова” у Подгорици, те да се проjекат реализуjе у сарадњи са Савезом архитеката Црне Горе.

– Успjели смо да направимо платформу и подигнемо проjекат на виши ниво, коjи осим сређивања локациjа, има за циљ  подизање свиjести и активниjе укључивање грађана. Проjекат jе подиjељен у три фазе, од номиновања самих локациjа од стране грађана и свих заинтересованих лица, преко израде идеjног рjешења и извођења радова – саопштио jе Алексић и додао да ови простори обично постаjу и омиљене локациjе за броjне културне садржаjе коjи се организуjу у сарадњи са Секретариjатим за културу и спорт.

Главни архитекта jе подсjетио да jе до сада кроз оваj проjекат уређено 9 локациjа на терториjи града захваљуjући коjима су неуређени и запуштени простории добили нови живот. 

ПР градског предузећа Зеленило Милица Вукчевић током излагања нагласила jе да jе сигурна да нема ниjедног грађанина Подгорица или посjетиоца коjи ниjе примиjетио колико jе нових зелених површина уређено у протеклом периоду, али и изграђено нових дjечиjих игралишта.

Подсjетила jе и на велике проjекте градског Зеленила као што су Подгорички парк, парк на Старом аеродрому, Конику у Загоричу и многе друге. Она jе наjавила  да ће врло брзо почети радови на изградњи парка испод брда љубовић, за коjи jе Главни град опредиjелио средства. Вукчевић jе информисала присутне о вриjедним радовима на изградњи броjних дjечиjих игралишта у Подгорици али и упознала их са будућим плановима и активностима овог привредног друштва. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:42