Са ранијег окупљања родитеља испред школе ”Владимир Назор” / - фото: Д.Љ.
19/06/2021 u 14:26 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протест родитеља од школе "Владимир Назор" до Скупштине

Директорица ОШ "Владимир Назор" Љиљана Кривокапић казала је да нема никаквих информација о томе како ће ученици наставити школовање од септембра

Представници Министарства просвјете, науке, културе и спорта (МПНКС) јуче нијесу разговарали са родитељима ученика ОШ "Владимир Назор", како је било договорено, око начина похађања наставе од септембра након што је школски објекат затворен због опасности од рушења. Министарство је недавно предложило родитељима да дјеца наставу похађају у касарни Маслине и школама "Саво Пејановић" и "Марко Миљанов", али је био договор да 18. јуна донесу коначну одлуку. Међутим, јуче им се нико од представника МПНКС није јавио па је Савјет родитеља планира организовање протестне шетње.

– Рекли су нам били да ће да јаве до 18. јуна, када се завршава школска година шта је одлучено и да поразговарамо са њима о том рјешењу. Међутим, нико нам се није јавио и ми морамо нешто предузети. План је да организујемо протестну шетњу од школе па поред Скупштине. Нећемо правити буку, носити транспаренте, али морамо скренути пажњу на проблем који имамо. Неки од родитеља нијесу за протесте, али сматрам да морамо ријешити проблем и видјети гдје ће дјеца да уче од септембра. Датум за протест још нијесмо договорили – рекао је Момо Милошевић, потпредсједник Савјета родитеља ОШ"Владимир Назор".

Ученици ОШ "Владимир Назор" од фебруара наставу прате онлајн јер си школски објекти оштећени толико да нијесу безбједни. Министарство је као једно од рјешења предложило касарну Маслине и двије школе. Међутим, у Савјету родитеља нијесу одушевљени овим предлогом, али сматрају да боље и то него онлајн школовање.

– На првом састанку рекли су нам да ће видјети са Министарством одбране да им у касарни Маслине уступи један објекат ако буде услован за дио ђака, а остали да се подијеле у ОШ "Саво Пејановић" и ОШ "Марко Миљанов". Али то није било договорено, већ смо требали 18. јуна да нам саопште дефинитивну одлуку, а ми да изнесемо наш став. На том састанку објашњено је и да родитељи нијесу у могућности да дјецу возе на неколико страна града. Има доста родитеља са троје или више дјеце који их не могу развозити на неколико локација. Треба размишљати да се организује превоз. Не знамо ни који су капацитети школа које су нам понудили на првом састанку. Очекивали смо да ћемо одговор добити данас – казао је Милошевић.

Директорица ОШ "Владимир Назор" Љиљана Кривокапић казала је да нема никаквих информација о томе како ће ученици наставити са школовањем од септембра.

– Ако ми вјерујете апсолутно око тога немам ништа да кажем. Савјет родитеља је ишао раније и речено им је да ће бити позвани, али од тога ништа. Још чекамо одлуку. Никакву информацију од министарства немамо. Савјет родитеља то у својој режији ради, ми немамо ништа са њима. Ништа вам не можемо рећи, јер ниједну информацију немамо. Сваког понедјељка очекујемо да ћемо добити прецизну информацију – рекла је Кривокапић.

Директорица ОШ "Марко Миљанов" Едита Шаботић казала је да још ништа конкретно са министарством није договорено.

– Надамо се да ћемо до краја мјесеца знати нешто конкретније – каже Шаботић.

Ни у ОШ "Саво Пејовић" немају никаквих информација да ли ће дјеца боравити у њиховој васпитно-образовној установи.

– Још никаквих званичних информација немамо – казала је Биљана Кривокапић, директорица школе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:38