/ фото: PODGORICA.ME
09/07/2021 u 12:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Прве активности Куће здравља посвећене едукацији најмлађих

Поред тога, дјеци су дате сугестије коме да се обрате за помоћ када су изложена вршњачком насиљу и да на насиље треба да одговоре асертивно

Афирмишући активности Куће здравља, новог социјалног сервиса у Главном граду, Секретаријат за социјално старање је у сарадњи са ЈУ “Дјечји савез” организовао радионицу на тему „Улога дјеце у превенцији вршњачког насиља“, за сву дјецу која се налазе на рекреативном одмору у одмаралишту на Веруши.

- Планирано је да се до краја сезоне одмора у одмаралишту на Веруши, за дјецу организује шест оваквих едукативних радионица. Радионицу је одржала  дипл.соц.радница Виолета Голубовић, едукатор из области вршњачког насиља, са објављеним стручним радовима на ту тему. Дјеца су упознате са основним терминима, карактеристикама и информацијама у вези са вршњачким насиљем. Дјеци су дате препоруке како и на који начин да реагују и понашају се у ситуацијама гдје је присутно вршњачко насиље- саопштено је из Секретаријата за социјално старање.

image
фото: PODGORICA.ME

Поред тога, дјеци су дате сугестије коме да се обрате за помоћ када су изложена вршњачком насиљу и да на насиље треба да одговоре асертивно. Полазници радионице изнијели су своје ставове, примјере и мишљења о вршњачком насиљу.

- Са радионице је послата порука да дјеца током свог школовања, студирања и слободног времена треба да граде дугорочна пријатељства заснована на узајамном поштовању и уважавању, без обзира на различитости и да насиље никада није рјешење. Дјеци је сугерисано да не треба да скривају насиље, већ да се обрате одраслима за помоћ- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:52