/ Фото: SOLUTIONS.ME, Славко Николић
30/07/2021 u 08:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пустош, гареж и дим: Погледајте како изгледа Горица после јучерашњег пожара

Стравични призори јутрос са најпознатијег градског излетишта

Пустош, гареж и дим остао је на брду Горица у Подгорици после јучерашњег пожара. 

Фотографије које је забиљежила екипа Solutions.me и Славко Николић неће вас оставити равнодушним, а на видео снимку може се видјети да је страдао значајан дио најпознатијег градског излетишта.

image
Фото: SOLUTIONS.ME, Славко Николић

Kомандир Службе заштите и спашавања Главног града Горан Јанковић казао је јутрос у Јутарњем програму на РТЦГ да ће наредних дана Управи полиције поднијети кривичне пријаве против НН лица која су подметунила пожар јер је крајње вријеме, како је рекао, да се санкционишу пиромани, 

- Сигурно да ћемо се борити против њих и учинићемо све да пиромани буду идентификовани, а њихова имена јавно саопштена како би се стало на крај дивљаштву и силовању природе- поручио је он. 

Пожар су успјели да ставе под контролом пред саму ноћ претходног дана, када су организовали хлађење простора.

-Имали смо осам возила, 20 ватрогасаца, који су читаву ноћ обилазили терен и вршили наливање опожареног дијела и гашење оног дијела гдје имамо велике наслаге разног биљног отпада, гдје постоји могућност избијања пожара, обзиром да имамо најаве да данас може доћи до појачаног вјетра што би нам отежало ситуацију - рекао је Јанковић.

Подсјетимо, због пожара на Горици ватрогасци су јуче имали пуне руле посла. Пламен се разбуктао и пријетио је кућама са загоричке стране брда, а касније је вјетар распирио пожар на три стране. У гашењу пожара учествовали су и грађани. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:06