/ -
05/01/2024 u 13:23 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rabrenović: Za gorivo uštedjeli skoro 36.000 eura

Rabrenović se odrekao mogućnosti upotrebe službenog vozila dajući time primjer dobrog upravljanja

Vršilac dužnosti rukovodioca Službe za zajedničke poslove Veselin Rabrenović saopštio je da su u proteklom periodu uspjeli da ostvare značajne novčane uštede pa su tako samo za gorivo uspjeli da uštedi skoro 36.000 eura u odnosu na 2022. godinu. Rabrenović navodi da su uštede goriva ostvarene iako je bilo angažovano svih pet "pauk" vozila koji značajno povećavaju utrošak goriva.

–Domaćinskim upravljanjem u proteklom periodu ostvarene su i značajne novčane uštede. Posvećenim radom, samo u okviru Službe kojom rukovodi, ostvarena je ušteda desetina hiljada eura novca građana Podgorice, ali i otpisani dugovi koji su iznosili više stotina hiljada eura. Preduzetim mjerama domaćinskog odnosa prema imovini Glavnog grada, ostvarene su značajne novčane uštede, a samo za gorivo racionalnim trošenjem uštedjeli smo skoro 36 hiljada eura u odnosu na 2022. godinu, iako je bilo angažovano svih pet "pauk" vozila što značajno povećava utrošak goriva– kazao je Rabrenović.

Rabrenović navodi da je cilju veće produktivnosti rada zaposlenih i vođenja evidencije o radnom vremenu, kao i korišćenja pauza u toku radnog vremena, Služba u saradnji sa Sekretarijatom za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, izradila Pravilnik o vođenju evidencije prisustva na radu koji je stupio na snagu početkom decembra prošle godine.

– Osim toga, u saradnji sa kolegama iz Službe za informacioni sistem unaprijeđena je aplikacija za skeniranje i elektronsku evidenciju podataka iz stambene oblasti. Privodimo kraju postupak utvrđivanja mjernih mjesta računa za struju i vodu, a otklanjanje nepravilnosti dovelo je i do toga da je anuliran dug u iznosu od oko 250 hljada eura i to računa koje Glavni grad nije bio u obavezi da plati – kazao je Rabrenović.

On je dodao da su vozila Glavnog grada brendirana u skladu sa zakonom,.

– Putni nalozi se sada uredno izdaju, evidentiraju i arhiviraju elektronski, a u toku je procedura oko nabavke GPS sistema. U saradnji sa Sekretarijatom za saobracaj razmatramo i mogućnost formiranja usluge servisiranja vozila na nivou Glavnog grada, što bi doprinijelo i efikasnosti, ali i uštedama. Osim svega navedenog, posebnu pažnju posvetićemo i reviziji tenderskih procedura iz prošlosti u okviru svoje nadležnosti, kao i aktivnostima sređivanja lošeg stanja arhivske građe. Bićemo transparentni, racionalni i upućeni na odgovoran odnos prema novcu građana – rekao je Rabrenović.

Iako mu na mjestu rukovodioca pripada, Rabrenović se odrekao mogućnosti upotrebe službenog vozila dajući time primjer dobrog upravljanja.

– Rezultati će biti sve vidljiviji, jer samo rad u interesu grada i građana Podgorice garantuje povjerenje i bolji kvalitet života svih njenih stanovnika – zaključuje Rabrenović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:11