/ -
02/07/2024 u 18:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rad je zakon modernog svijeta, u kojem nema mjesta za lijene

Podgorica nudi bezbroj mogućnosti za ulaganje i poslovanje, a lokalna vlast je posvećena tome da obezbijedi sve potrebne uslove kako bi podržala razvoj biznisa, poručila je Borovinić Bojović

Mi smo grad u kojem se prepoznaju i podržavaju inovacije i preduzetništvo, a i naši privrednici su otvoreni za nove ideje, inicijative i partnerstva koja mogu donesu korist kako našim građanima, tako i građanima okruga Dolž, poručila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada. Borovinić Bojović je zajedno sa gradonačelnicom Podgorice Oliverom Injac, gradonačelnicom Krajove Liom Olgutom Vasilesku i predsjednikom Parlamenta okruga Dolž Dorinom Kosmin Vasileom, otvorila okrugli sto o ekonomskoj saradnji Podgorice i Okruga Dolž tokom kojeg su naši i rumunski privrednici i poslovni ljudi imali prilike da razgovaraju i dogovore modalitete buduće saradnje.

image
-

– Za uspjeh u svakom poslu potrebno je mnogo i vrijedno raditi, i onda nijedan cilj nije nedostižan. Kao što je veliki Eminesku rekao "Rad je zakon modernog svijeta, u kojem nema mjesta za lijene ljude". Duboko vjerujem u istinitost ovih riječi, a isto tako sam sigurna da niko od nas u ovoj sali ne spada u red lijenih ljudi. I naš Njegoš je govorio o tome da bez velikog truda nema rezultata. Kako je rekao "Bez muke se pesma ne ispoja, bez muke se sablja ne iskova!" Vjerujem da ćete i vi danas uložiti puno truda i da će on dati rezultate u vidu konkretnih predloga i planova za buduće projekte i saradnju. Zajedno možemo postići mnogo i nadam se da će ovaj okrugli sto biti samo početak duge i plodonosne saradnje – poručila je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je, kako navode iz Skupštine Glavnog grada, izrazila uvjerenje da kompetentni sagovornici sa obije strane mogu da postignu korisne dogovore u svim oblastima koje su tema razgovora – od saobraćaja, preko turizma, proizvodnje hrane i poljoprivrede, pa do održivog razvoja.

Kako je navela, Podgorica nudi bezbroj mogućnosti za ulaganje i poslovanje, a lokalna vlast je posvećena tome da obezbijedi sve potrebne uslove kako bi podržala razvoj biznisa.  

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 18:05