Зграда у коју ће уселити 91 породица / -ПГ биро
21/01/2022 u 13:08 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раде план, па расписују оглас за станове

У Агенцији за изградњу и развој Подгорице још није утврђена ранг-листу за додјелу станова запосленима, иако је зграда у коју треба да се усели њих пет завршена

 Крајем прошле године формирали су комисију за рјешавање стамбених потреба запослених, а у току је израда плана рјешавања стамбених потреба запослених. Зграда у коју ће уселити запослени из десет градских предузећа саграђена је на Булевару Станка Радоњића, а квадрат стамбеног простора плаћаће 600 еура.

– На предлог извршног директора Одбор директора Агенциjе донио jе рjешење о формирању Комисиjе за рjешавање стамбених потреба запослених у Агенциjи за изградњу и развоj Подгорице 10. децембра 2021. године. У току је израда плана рjешавања стамбених потреба запослених – саопштили су из Агенције за изградњу и развој Подгорице на чијем је челу Срђа Раичевић.

Они су истакли да ће се након усваjања плана о рјешавању стамбених потреба запослених, стећи формално правни услови за расписивање огласа за рjешавање стамбених потреба запослених у Агенциjи за изградњу и развоj Подгорице.

– У складу са уговором о заjедничком наступању и утврђивању права и обавеза на изградњи обjекта колективног становања за потребе рjешавања стамбених потреба запослених у привредним друштвима чиjи jе оснивач Главни град, на урбанистичкоj парцели броj 11, Блок 3 у захвату ДУП-а "Сервисно складишна зона", Агенциjи је припало пет стамбених jединица укупне површине 243 квадрата – казали су из Агенције.

Из Агенције наводе да су правилником о рjешавању стамебних потреба запослених jасно дефинисане процедуре рада комисиjе, као и права и обавезе запослених приликом аплицирања на огласу за станове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:41