/ -
26/06/2024 u 11:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Raspisan konkurs za "Podgoričanku": Sačuvati urbanu memoriju grada

Predviđen je i nagradni fond za najbolje radove - za prvu nagradu namijenjeno je 25.000, drugu 12.000, treeću 6.000 eura, a planirana su i tri otkupa od po 1.000 eura

Raspisan je konkurs za idejno rješenje adaptivne prenamjene robne kuće "Nama". Konkurs je, kako je navedeno iz Glavnog grada, međunarodni, opšti, jednostepeni i anonimni. Predviđen je i nagradni fond za najbolje radove - za prvu nagradu namijenjeno je 25.000, drugu 12.000, treeću 6.000 eura, a planirana su i tri otkupa od po 1.000 eura.

(VIDEO) Injac: "Podgoričanka" postaje mjesto gdje se srijeću nove ideje i pretvaraju u biznis

–Na konkursu mogu učestvovati lica koja imaju prebivalište, odnosno sjedište na teritoriji Crne Gore, kao i lica sa sjedištem, odnosno prebivalištem na teritoriji druge države. Registracija nije potrebna, učešće na konkursu je besplatno. Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do petka, 25. jula, nakon čega će sva pitanja i odgovori biti objavlejni do 30. jula – saopšteno je iz Glavnog grada.      

Robna kuća "Nama" jedan je od bivših najvećih lanaca robnih kuća u vrijeme SFR Jugoslavije. Građani su je kasnije zvali "Boegrađanka", "Podgoričanka". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 17:44