/ -
15/10/2024 u 12:53 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Raspisan međunarodni tender za idejno rješenje atletskog stadiona

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine raspisalo je međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje objekta atletskog stadiona u Podgorici.

Obuhvat konkursa, kako je saopšteno iz Ministarstva, predstavlja dio urbanističke parcele broj 174 (zona D) u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Konik – sanacioni plan – izmjene i dopune. Objekat je planiran na dijelu katastarske parcele br. 2090/1362 KO Podgorica III.

– Cilj konkursa je izbor najkvalitetnijeg idejnog arhitektonskog rješenja objekta atletskog stadiona u Podgorici, koje će, prije svega, zadovoljiti propisane uslove i postići maksimalno usaglašavanje svih aspekata preciziranih konkursnim zadatkom. Takođe, od učesnika se očekuje da ponude savremeno rješenje objekta, koji će svojom reprezentativnošću, u smislu oblikovnosti i materijalizacije, doprinijeti podizanju estetskih vrijednosti, kako užeg, tako i šireg gradskog jezgra – saopšteno je iz Ministarstva prostornog planiranja. 

Konkursom je predviđen i nagradni fond. Prva nagrada je 25.000, druga 15.000, treća nagrada 8.000, a predviđena su i tri otkupa rada za šta je obezbijeđeno 3.000 eura.

– Pravo učešća na konkursu imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove definisane raspisom konkursa i konkursnim zadatkom. Na konkursu mogu učestvovati lica koja imaju prebivalište, odnosno sjedište na teritoriji Crne Gore, kao i lica sa sjedištem i prebivalištem na teritoriji druge države, pri čemu je barem jedan od autora konkursnog rada (pojedinac ili vođa autorskog tima), odgovorno lice arhitektonske struke (licencirani arhitekta). Autor, odnosno vođa autorskog tima može angažovati stručnjake drugih profesija u cilju unapređenja konkursnog rješenja – piše u konkursu. 

Formiran je i žiri koji će ocjenjivati radove i to Branislav Gregović, predsjednik, i članovi Davide Marazzi, Đorđe Bajilo, Ema Alihodžić Jašarović, Miljan Joković, Milan Madžgalj i Željka Čurović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 12:53