/ -
08/04/2022 u 13:46 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Са протеста становника Зете поручено: Вратите нам хитну помоћ

Мјештани су незадовољни и што у Дому здравља у Голубовцима нема педијатра у другој смјени, али ни гинеколога

Петнаестак становника Зете протестовало је испред Дома здраввља у Голубовцима незадовољни што је привремно затворен пункт Завода за хитну медицинску помоћ. Мјештани су незадовољни и што у Дому здравља у Голубовцима нема педијатра у другој смјени, али ни гинеколога.

Становник Зете Александар Којичић тражи од надлежних да раде свој посао.

–Ја сам на друштвеним мрежама написао да ћу ја данас да изађем како би изразио протест, резигнацију са оним што се ради грађанима Зете, који уредно плаћају обавезе. Намјера је да убудуће ко год буде доносилац одлука зна да не може да ради то што ради – рекао је Којичић.

То што немамо хитну помоћ је проблем, али и поред тога имамо још проблема, навела је Весна Мараш.

– Више од двије године немамо педијатра. Обраћала сам се заштитнуку пацијената дома здравља. Добијала сам одговоре да немају доктора, да су на специјализацији. Из Дома здравља је повучен и гинеколог. Сада морамо да идемо у Блок пет а услови су овдје одлични и за доктора и за пацијенте – навела је Мараш.

Да хитна помоћ треба да се врати сматра и Новица Пејовић, одборник Демократа у Скупштини општине Голубовци, који је подржао протест.

– Ово је катастрофална ситуација за Зету која се не дешава први пут. Не знам који им је систем елиминације да увијек буде Зета. Имамо 25.000 становника па заслужујемо да имамо двије екипе хитне помоћи, а не једну – рекао је Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 20:02