Челници Главног града обишли Какарицку гору / -ПГ биро
27/01/2022 u 16:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Санирају улице на Какарицкој гори

Током прошле године на Какарицкој гори рађена је водоводна мрежа, те је путна инфраструктура у значајној мјери оштећена

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, обишао jе радове на Какарицкоj гори гдjе Путеви асфалтирају улице, након што jе током претходне године изграђена водоводна мрежа.

– На Какарицкоj гори интензивно теку радови на унапређењу путне инфраструктуре коjа jе у значаjноj мjери оштећена током прошле године. То је наjвредниjи инфраструктурни проjекат коjи jе реализован у овом диjелу града, вриjедан преко 600.000 еура, те на овом потезу имамо 500 домаћинстава прикључених на водоводну мрежу– казао jе Вуковић.

Он истиче да је план Путева подразумиjева темељну санациjу 3,5 километара пута укључуjући и главну улицу.

– Вриjедност тих радова jе 200.000 еура, а нама jе у плану да комплетан посао завршимо за неких мjесец дана – истакао је Вуковић.

Директор Путева Раденко Булатовић казао jе да су екипе кренуле са санациjом коловоза после изградње водоводне мреже на бочним саобраћаjницама у дужини од 1.700 метара, након чега ће се радити санациjа главне саобраћаjнице дужине 1.600 метара. Директор Водовода Филип Макрид каже да су радови били вриједни преко 600.000 еура, а да се односе на изградњу примарне и секундарне инфраструктуре.

– У првоj фази урађен jе главни потисни цjевовод и главни централни резервоар од 600 кубика вриједности око 300.000 еура. У наредноj фази радови су подразумијевали изградњу скоро 7,5 километара дистрибутивне мреже од 300.000 еура. Оно што jе наjважниjе jе да су прикључена сва домаћинства на Какарицкој гори. Оно што нам предстоjи jесу радови у трећоj зони коjи су проциjењени на 150.000 еура и односе се на изградњу пумпне станице, резервоара и око 2,5 километара дистрибутивне мреже – каже Макрид.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:17