/ -
26/03/2022 u 13:57 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сат за планету

У суботу 26. марта, од 20.30 до 21.30 часова, угасиће се свиjетла на згради управе Главног Града, мосту Милениjум, Московском мосту, као и другим обjектима градских установа и предузећа

Главни град и ове године учествоваће у акциjи „Сат за планету”. Из ПГ бироа су казали да НВО Грин Хоум по 13. пут обиљежава ову акциjу у Црноj Гори.

– У суботу 26. марта, од 20.30 до 21.30 часова, угасиће се свjетла широм свиjета и послати снажна порука да jе природа вриjедна борбе за њено очување, али и скренути пажња на проблеме у животноj средини. Инициjатива „Сат за планету” постала jе глобални покрет са циљем да покажемо одговорност према животноj средини и одржава се од 2007.године. Овом кампањом се грађани широм свиjета настоjе едуковати о важности природе, док jе гашење свjетла на 60 минута, симболичан начин, односно перформанс коjим се жели скренути пажња на проблеме у средини у коjоj живимо – истаки су из ПГ бироа. 

Они су навели да позивају грађане да подрже акциjу и да заjедно пошаљу снажну поруку да свако има одговорност према животноj средини, као и да jе могуће промиjенити свакодневне навике за добробит планете и свих нас.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:13