/ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАРАЊЕ
24/09/2021 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секретаријат за социјално старање Главног града и "АДРА" потписали меморандум о сарадњи

Овим меморандумом настављена је сарадња Секретаријата и хуманитарне организације „АДРА“ на активностима које се тичу унапређења родне равноправности

Секретар Секретаријата за социјално старање Главног града Иван Терзић и извршни директор хуманитарне организације “АДРА” Црна Гора Драган Јелић потписали су Меморандум о сарадњи у области унапређења положаја и квалитета живота социјално рањивих категорија становништва.

- Овим меморандумом настављена је сарадња Секретаријата и хуманитарне организације „АДРА“ на активностима које се тичу унапређења родне равноправности, економског оснаживања жена кроз подршку њиховим предузетничким активностима, самозапошљавању и запошљавању. На основу потписаног меморандума, Секретаријат за социјално старање подржаће три обуке за рад на шиваћим машинама за 15 жена из реда рањивих категорија друштва и на тај начин им помоћи у развијању вјештина,  које им пружају веће шансе да започну  самосталне предузетничке дјелатности- наводе у саопштењу.

Обуке за рад на шиваћим машинама трајаће шест мјесеци и биће организоване у просторијама Отвореног центра за оснаживање женских права и предузетништва хуманитарне организације „АДРА“, а полазнице обуке ће, осим стечених знања, добити и сертификате, што ће им отворити додатне могућности за запошљавање.

- Подсјећамо да је и у претходном периоду, уз добру сарадњу Секретаријата са овом хуманитарном организацијом, оспособљено за рад на шиваћим машинама 10 припадница РЕ заједнице са подручја Коника. У циљу спровођења Локалног плана за унапређење социјалне инклузије, Секретаријат за социјално старање ће и у наредном периоду наставити да пружа подршку рањивим категоријама нашег друштва и подржавати едукативне радионице намијењене економском оснаживању жена у процесу постизања пуне родне равноправности- истакли су из Секретаријата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:39