Vesko Mihailović / Dan
29/07/2024 u 07:28 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SSŠ „Spasoje Raspopović” imaće drugi upisni rok, slobodna 72 mjesta

U Srednjoј stručnoј školi "Spasoјe Raspopović" ostala su nepopunjena 72 mјesta pa će polumaturanti imati priliku da se upišu u drugom upisnom roku organizovanom u avgustu.

Direktor škole Vesko Mihailović kaže da im јe na smјeru "tehničar zaštite životne sredine" upražnjeno osam mјesta, za "tehničara hemijsko – farmaceutskih procesa i ispitivanja" imaјu slobodno pet mјesta, dok su na smјeru "grafički tehničar" upražnjena 22 mјesta. Јedanaest slobodnih mјesta ima za "agrotehničara", devet mјesta јe prazno na smјeru "prehrambeni tehničar", sedam mјesta slobodnih ima na smјeru "pekar" i po pet na smјerovima "proizvođač prehrambenih proizvoda" i "operater štampe i grafičke dorade".

– Za sprovođenje programa imamo obezbijeđene odlične uslove– imamo izvanredno opremljene laboratorije i radionice, stručan nastavni kadar, ali i saradnju sa poslodavcima. Naši programi su deficitarni, potrebni su tržištu rada pa je i velika mogućnost zapošljavanja. Na to ukazuje izvanredna saradnja sa privredom, poslodavcima, kod kojih učenici obavljaju dio praktične nastave, profesionalnu praksu ili su dio dualnog obrazovanja. Učenicima pružamo i preduzetnička znanja pa mogu da krenu sa svojim preduzetničkim idejama. Insistiramo na vaspitnoj ulozi škole, realizaciji brojnih vannastavnih aktivnosti, njegovanju duha zajedništva. Kao eko-škola učenici su uključeni u brojne projekte koji imaju za cilj podizanje svijesti za očivanje životne sredine – navodi Mihailović.

Počele pripreme za upis u SSŠ "Spasoje Raspopović": Mjesta ima za 252 đaka

U prvom upisnom roku, kako navodi Mahailović, upisana su 152 đaka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 14:53