/ -Фото: Дан
16/08/2021 u 07:06 h
Андријана Дабановић, Милица ВујисићАндријана Дабановић, Милица Вујисић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суве славине на 40 степени: Улица у подгоричком насељу Муртовина остало без воде

У раним јутарњим сатима пуне се бидони који "красе" сваку терасу у овом насељу

Како је на четрдесет степени живјети без воде знају најбоље становници Улице Генерала Сава Оровића у подгоричком насељу Муртовина.

Њима чесме служе само за украј јер до 17 часова са њих вода буквално капље, а већ касније славине су потпуно суве. У раним јутарњим сатима пуне се бидони који "красе" сваку терасу.

Очекивали су мјештани да ће са реконстуркцијом улице бити завршена и водоводна мрежа, али то се није десило, стога позивају Водовод да реагује, јер више не могу да живе без воде.

– Све што радимо завршавамо у периоду од један увече до 12 часова. Тада воде имао, али је притисак слаб. Скоро су радили улицу. Провукли само канализационе цијеви, али нијесу направили ни воду ни атмосферску канализацију, која је овдје пријеко потребна јер је улица зими под водом. плави. Не знам шта мисле и шта раде, али не раде добро. Рекли су нам да ће послије њих доћи друга фирма која ради водовод, па ће поново да прекопавају и тако– рекла је Ранка Вукадиновић.

Данијела Шишeвић истиче да веш машина не може да ради.

image

Фото: Дан

-Фото: Дан

– Када има воде притисак је баш лош. На 40 степени живјети без воде је јако тешко. Не можемо се ни истуширати. Машине не можемо да упалимо. Што уграбимо да завршимо ујутро завршили смо. Поподне ништа не може да ради – наводи Шишeвић.

Вера Вујовић каже да су се надали да ће ријешити проблем водоснабдијевања послије реконструкције улице, али су се разочарали.

– Код нас вода буквално капље из чесме, а да се окупамо или наспемо чашу воде, то је мало теже. Грабимо да наспемо бидоне ујутро док још има и мало воде. Без хране некако се може али без воде никако. Свако нам је љето исто. Надали смо се да ћемо са реконстуркцијом добити бољи притосак, али све је исто. Од 17 сати воде уопште немам – каже Вујовић.

И Александра Раденовић истиче да ујутро грабе да што више послова заврше јер тада воде има макар мало.

– Навече капи воде немамо. Пунимо бидоне, купујемо воду за пиће, изјутра палимо машине... Овако нам је свако љето. Док су радили канализацију могли су и водовод направити – истиче Раденовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:41