/ -GLAVNI GRAD
15/08/2024 u 14:11 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Trka za lijek

Sa ciljem unapređenja rodne ravnopravnosti i društveno odgovornog djelovanja, Glavni grad i NVO "Brini o sebi" potpisali su memorandum o realizaciji događaja Race for the cure 2024, u okviru kampanje za prevenciju karcinoma dojke "Pođi na kontrolu"

Memorandum su potpisale Ida Kolinović, v.d. sekretarka za socijalno staranje i Ivona Dabetić, predsjednica NVO "Brini o sebi".

– Race for the cure je najveći evropski sportski društveno odgovorni događaj za zdravlje žena koji se održava u preko 150 svjetskih gradova. U skladu sa konceptom događaja, sredstva prikupljena registracijom učesnika, biće opredijeljena za podizanje kvaliteta života oboljelih od karcinoma dojke, kroz organizaciju sportskih i fizioterapeutskih aktivnosti za žene koje su završile kliničku rehabilitaciju - saopštili su iz Glavnog grada.

Potpisnici memoranduma su istakli da je realizacija događaja Race for the Cure i kampanja za prevenciju karcinoma dojke "Pođi na kontrolu", u saglasnosti sa Lokalnim akcionim planom za podsticanje rodne ravnopravnosti u Glavnom gradu Podgorica za period 2023-2025. godine, odnosno strateškim ciljem obezbjeđivanja kvalitetne i dostupne rodno osjetljive zdravstvene zaštite.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 20:01