/ -
26/02/2022 u 12:30 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У ОШ „Ђоко Прелевић”: Двије и по године постамент без бисте

Из дворишта Основне школе "Ђоко Прелевић" на Ублима прије више од двије и по године отуђена је биста народног хероја чије име школа носи. Како је казао вршилац дужности школе Радомир Шћепановић бивша директорица Љубинка Мићановић упутила је допис, и са овим проблемом упознала све надлежне институције, међутим нико ништа по том питању није преузео.

– То је велики проблем. Школа носи име по народном хероју, а бисте нема и то је срамота. Како организовати и прославити Дан школе кад бисте нема. Никоме се нијесам обраћао за овај проблем од када сам ступио на дужност. Наредних дана планирам да борачким организацијама и надлежним институцијама пошаљем допис да бисмо нешто ријешили. Бивша директорка Љубинка Мићановић је обавијестила Музеје и галерије Подгорице, Савез удружења бораца и Министарство просвјете – навео је Шћепановић.

Он је истакао и да их нико толико времена није контактирао ни по питању поправке расвјете.

– Ниједна сијалица не ради, потпуни је мрак у школслом дворишту. Школа се налази надомак града, у потпуном мраку и без бисте – казао је Шћепановић.

У допису који је Мићановић упутила 12. децембра 2019. године Управи за заштиту културних добара пише да је биста украдена са постамента у августу исте године. Даље се наводи да је послије вишемјесечне полицијске истраге, констатовано да скоро да не постоји могућност да се иста пронађе, јер је највјероватније поломљена и продата као стари метал. Мићановић је дописом захтијевала да се обавијести каква је процедура за израду нове бисте, као и ко може бити финансијер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:37