Вуковић са амбасадором Милером / -архива
14/01/2022 u 16:57 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Подгорици у мају: Дани аустријске економије и бизниса

Подгорица и Беч могу сарађивати на различитим нивоима, не само кроз пословну сферу и сферу бизниса, већ и кроз размjену искустава и добрих пракси, оцијенио је Карл Милер, амбасадор Аустриjе у Црноj Гори.

Милера је угостио Иван Вуковић, градоначелник Подгорице. Амбасадор Аустрије је, како су саопштили из ПГ бироа, презентовао програм ReFocus Austria - наjвећи глобални програм у земљи коjи jе кључна компонента економског плана аустриjске Савезне владе за повратак након пандемиjе Ковид-19.

–Амбасадор Милер jе представио идеjу да се у маjу у Подгорици организуjу Дани аустриjске економиjе и бизниса и да се укључе све црногорске школе архитектуре, као и сви субjекти и предузетници коjи се баве овом облашћу. Градоначелник Вуковић jе исказао задовољство због посjете и представљене инициjативе, те казао да се Подгорица угледа на Беч у различитим аспектима - наводе из ПГ бироа.

Вуковић је поручио да је Подгорица активна када су у питању зелене политике те да се ту угледа на Беч. Он је упознао амбасадора да раде на модернизациjи jавног превоза, набавци нових аутобуса и активноj промоциjи бициклизма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:10