У Гинташу дозери уклоњени / -Д.Љ.
20/09/2021 u 07:50 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У подгоричким пијацама дозери за дезинфекцију служе само за украс

Није довољан један дозер на овако великом простору. Требало би да их има на више мјеста, али и да се редовно допуњавају, каже Анђа Малушић

Зелене пијаце су најпосјећенији објекти које свакодневно посјети на стотине купаца. Због тога су посебно ризични у вријеме епидемије, те треба водити рачуна о хигијени, а нарочито дезифекцији. Дозери са средствима за дезинфекцију руку морали би увијек бити пуни. Међутим, ситуација на терену није таква. Углавном су празни, а на неким пијацама их нема јер их је неко однио. На зеленој пијаци у Гинташу постоје два дозера која су празна, у Форуму нема ниједан, док у Базару има један који је такође испражњен. Грађани управо због тога са собом носе средства за дезинфекцију руку и поручују надлежнима да их редовније пуне.

Анђа Малушић сматра да редовно треба контролисати дозере.

– Није довољан један дозер на овако великом простору. Требало би да их има на више мјеста, али и да се редовно допуњавају. Никога и не провјерава шта је унутра.Увијек средство за дезифенкцију носим у торби – каже Малушић.

Милијана Вујошевић истиче да фали дозера на пијацама.

– На овако фреквентним мјестима треба да има више дозера. О томе треба водити рачуна. Не знам зашто није направљен пропис, колико би на којем простору требало да стоји тих средстава за дезинфекцију. Доста су се сви опустили и када је у питању ношење маски, држање дистанце... – казала је Вујошевић.

Лидија Вешовић наводи да увијек са собом носи средство за дезинфекцију.

– По том питању не ослањам се ни на кога. Надлежне службе и инспекције би требало да воде рачуна о томе да ли су дозери пуни. Морају у оваквим објектима да постоје дозери. Подржавам мјере и свако би требало прво на себе да мисли и своју породицу – истакла је Вешовић.

Са друге стране из ПГ Бироа су истакли да Тржнице и пиjаце ниjесу добиле притужбе грађана када jе у питању броj дозера и количина средстава за дезинфекциjу на пиjачним обjектима.
– Од почетка епидемиjе, препознати смо као мjесто безбjедне трговине и досљедног поштовања мjера. Дозери и прскалице са дезинфекционим средством постављени су на улазима у обjекте, као и на улазима у секторе и допуњаваjу се свакодневно у складу са потребама. Броj дозера се разликуjе у зависности од величине обjекта и броjа улаза и редовно се врши провjера. Уколико се покаже да постоjи потреба, повећаће се броj дозера – навели су из ПГ Бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:55