/ -ПГ биро
22/01/2022 u 16:11 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Улици Сава Лубарде укопавају каблове па раде калдрму

У току и измjена режима у Улици Петра Прље, те ће она у наjвећем диjелу постати jедносмjерна, казао је Вуковић

Градоначелник Иван Вуковић са сарадницима обишао jе радове у улицама Сава Лубарде и Спаса Николића у Старој вароши.

– Уградњом калдрме, морачког облутка, уљепшавамо оваj дио града, првенствено за оне коjи ту живе, а уjедно и доприносимо туристичкоj валоризациjи. Ускоро завршавамо радове у диjелу Улице Спаса Николића, а истовремено, имамо низ проблема у Улици Сава Лубарде. Улица је прилично уска да машине не могу да приступе терену, те се због тога многи радови мораjу изводити ручно. Катастар подземних инсталациjа не поклапа се са стварним стањем на терену. Постоjало је и неколико нелегално подигнутих ограда коjе jе требало уклонити. Договорили смо се са ЦЕДИС-ом да се искористи тренутак, као и техничке могућности, и да се укопаjу каблови електро инсталациjа што jе утицало на период реализациjе овог проjекта – казао jе Вуковић.

Он jе истакао да се Главни град договорио са ЦЕДИС-ом да искористе тренутак, и да се укопаjу каблови електро инсталациjа.

– Уколико све буде по плану људи из ЦЕДИС-а би требало да заврше радове наредне седмице, након чега ћемо ми моћи да уђемо у изливање бетонске плоче, а након тога поставимо калдрму. Вриjедност овог проjекта jе 250.000 еура, а дужина 285 метара – казао jе Вуковић.

Вуковић jе подсjетио да jе току и измjена режима у Улици Петра Прље, по захтjеву локалне заjеднице, те ће она у наjвећем диjелу постати jедносмjерна и на таj начин ће се обезбиjедити 20 паркинг мjеста.

Посjету Староj вароши градоначелник jе искористио и за сусрет са мjештанима који данима протестују због изградње вишеспратнице. Он jе казао да је мјештанима предочен правни аспект, односно могућности коjе Главни град има у том смислу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:39