Бранислав Радичевић
11/09/2024 u 12:11 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Udružili se bezideјni

Izreka da „Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da sve zvjerke pokažu svoje tragove“ više nego jasno odslikava situaciјu u Glavnom gradu, kazao јe Branislav Radičević, odbornik u Glavnom gradu i član Glavnog odbora PES-a.

Izreka da „Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da sve zvjerke pokažu svoje tragove“ više nego jasno odslikava situaciјu u Glavnom gradu, kazao јe Branislav Radičević, odbornik u Glavnom gradu i član Glavnog odbora PES-a.

– PES je sa svojim jedinstvenim ekonomskim programom ES1 postao konstanta i mjera, koju niko više ne može dovesti u pitanje. Identično je i sa programom ES2, koji će već za dva mjeseca donijeti najavljene dodatne benefite svim kategorijama građana. Ipak, pojedine interesne grupacije ne odustaju u svojoj spremnosti da unesu što veću pometnju, sumnju i defetizam kada je u pitanju realizacija programa ES2, ne bi li izazvali sumnju u program i tako izazvali krizu, pad Vlade i povratak na staro. Ali, krajnji ishod je jedna potpuno iskristalisana situacija u kojoj su sijači defetizma, svjesni izvjesnosti razobličavanja zabluda u trajanju od tri decenije i razobličavanja svih retrogradnih i bezidejnih političkih subjekata i vječitog raja statusa kvo, očajnički udružili sve svoje destruktivne potencijale, ne bi li preživjeli i izvukli barem živu glavu. Trenutno prisustvujemo borbi između krajnje retrogradnih snaga i otriježnjenih građana, ali pokušaji oportunizma i defetizma prema programu ES2 nije se tu zaustavio, već je svoje „pobornike“ pronašao i među akterima „novijeg doba“. Koliko je velika ta „doza“ spremnosti da se ide do kraja u tom suludom naumu, najbolje nam govori jedan paradoks, odnosno nedavno je skraćen mandat gradskoj skupštini, gdje je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević sa odbornicima DPS-a srušio sopstvenu Skupštinu - kazao јe Radičević.

On navodi da kao јedini razlog je naveden razlaz u odborničkom klubu PES-a, tako što je jedan manji dio odbornika u prvoj fazi na relativno miran način izrazio želju da se izdvoji bez bilo kakvih posebnih zahtjeva.

– Dakle, prva „operacija“ odvajanja je prošla, a pet odbornika je bilo spremno za sljedeću završnu fazu fingiranja sukoba sa dotadašnjim kolegama iz PES-a. I dok je Trojanski konj u redovima PES-a, inače lansiran u političku orbitu na istinskim i suštinskim vrijednostima PES-a, fingirao dogovore sa bivšim kolegama uz alibi da pokušavaju da se dogovore, istovremeno je perfidno i tajno vodio istinske pregovore sa opozicionim DPS-om, kao i sa uvijek na nevjerstvo spremnom URA i PzP-om! Dakle, „ekipa zavjerenika“ za prekid uspješnog vođenja vlasti u Podgorici je bila kompletirana sa namjerom da sruši aktuelnu vlast u Glavnom gradu. Zavjerenička i perfidna akcija je sada mogla da započne svoj krajnji naum - navodi Radičević.

A kako da makar građani budu trezveni i kako doći do pune istine, pita se Radičević.

–Jednostavnim odgovorom. Da li je gradska uprava u svom jednoipogodišnjem radu prekoračila neki rok i termin? Ako nešto i nije postigla da možda tome nije razlog vremenski rok od svega dvije i po godine dana rada, kao i mnogi nagomilani problemi, opstrukcije bivšeg režima... Zašto se uporno tvrdi i daju pežorativni atributi i epiteti premijeru Spajiću, stalno sumnja u 44-tu Vladu i u PES i potpuno apriori odbacuje mogućnost realizacije programa ES2? Pa, zar je već istekao neki rok da bi se donosili neki negativni sudovi? Nije li ipak i taj rok takođe sastavni dio programa i obračunski ipak vezan za kraj oktobra, a ne ranije - navodi Radičević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 12:29