/ -
12/08/2024 u 18:13 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ugrožene kuće u Lješanskoj nahiji, mještani Skoraća spasili groblje da ne izgori

I dalje su aktivni požari u Lješanskoj nahiji i u Opštini Tuzi, gdje se vatrogasci trude da sačuvaju svaki objekat

Kako je kazao Zdravko Blečić, v.d. komandira Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada, kuće u Progonovićima, Ćepetićima i Orasima su ugrožene.

– Požar se proširio i vatrogasci su u Lješanskoj nahiji već drugi dan i pokušavaju da ugase vatru i sačuvaju svaki objekat. Gase i avioni. Požar se i sa brda Dečić spustio u naselje Skorać. Jedna grana je prema selu Hakšabanovići, a drugi je u Skoraću. Tu je bio ogroman plamen - kazao je Blečić.

Načelnik Komunalne policije i inspekcije Opštine Tuzi Redžep Čunmuljaj kazao je da je vatra ušla i u groblje u mjestu Skorać, ali su mještani uspjeli da spriječe širenje požara. On ističe da je situacija alarmantna i da je veliki rizik za selo jer je ono najnaseljenije u budskom dijelu.

Predsjednik Mjesne zajednice Traboin Ilir Gojčaj kazao je da mještani pomažu vatrogascima.

– Groblje su od požara spasili mještani. Vidio sam da je tamo izbio požar, pozvao komšije i svi smo se okupili da spasimo da ne izgori groblje. Trava po groblju je izgorela, ali veće štete nije bilo - rekao je Gojčaj.

I mještani okolnih naselja u Opštini Tuzi pritekli su u pomoć i trude se da spriječe širenje požara. Kako je kazao Zef Dedvukaj, mještanin Sukuruća, vatra je blizu kuća.

– Svi daju sve od sebe da se požar ne proširi i ne pričini još veću materijalnu štetu. U gašenju požara pomažu mještani Hota, ali i svih drugih naselja - kaže Dedvukaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 11:03