/ -Пг биро
22/02/2022 u 17:50 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Улица ЦАСНО добија нови асфалт

У наредном периоду урадиће потпорни зид у самом потоку коjи треба да сприjечи продирање воде из потока у каналски ров

Комплетна Улица ЦАСНО у Маслинама, гдје је након изградње канализације асфалт потпуно пропао, биће асфалтирана. То је најавио Филип Макрид, директор Водовода обилазећи ову улицу. Он је казао да ова улица представља сегмент ЛОТ-а 1 коjи jе завршен у августу прошле године и коjи jе обухватио око осам километара канализационе мреже на подручjу Загорича, Маслина и Златице.

– Кроз оваj проjекат jе риjешено око 600 до 700 прикључака за домаћинства коjа се налазе у овим улицама и на таj начин смо омогућили прикључења на фекалну канализациjу. До пропадања асфалта дошло је због структуре земљишта на овом подручjу и близине Мосорског потока. Главни град је предузео конкретне кораке из своjе надлежности како би проблем у што краћем року био траjно риjешен. Користим прилику и да се извиним грађанима због настале ситуациjе, односно због слиjегања терена на поjединим мjестима у самоj саобраћаjници. Рађено је на дионици од готово 700 метара, а у овом тренутку jе оштећено првих 150 метара непосредно уз Мосорски поток. Предузете су примарне мjере санирања одређених сегмената, постављен геотекстил и бетонирани прикључци коjи иду са друге стране Мосорског потока. Спремамо се за замjену материjала на одређеним сегментима – каже Макрид.

Он наводи да ће у наредном периоду урадити потпорни зид у самом потоку коjи треба да сприjечи продирање воде из потока у каналски ров.

– Након ових радова санирараћемо комплетну саобраћаjницу и уградити нови слоj асфалта и оваj проблем траjно риjешити – рекао је Макрид.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:17