Награђени на конкурсу Бирамо најбоље у туризму и угоститељству / -архива
28/01/2022 u 16:46 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уручене награде ТОП-а: Постхумно награђен новинар Сергеј Ћетковић

Туристичка органзација Подгорице уручила је награде најбољим појединцима и колективима у склопу манифестације "Бирамо наjбоље у туризму и угоститељству" за 2021. годину.

Признања најбољима за прошлу годину који су својим ангажовањем допринијели обогаћивању туристичке понуде Главног града, уручили су Иван Вуковић, градоначелник и Марјан Јунчај менаџер Главног града.

Најбоља компанија је "Немесис", хотел "Подгорица", ресторан "100 манира", пицерија "Ћошак". У категорији најбоља туристичка агенција изабрана је Монте Маре Tравел. Најбољи менаџер угоститељско-туристичког објекта је Светлана Горановић, менаџерка продаје хотела "Рамада", рецепционерка Сандра Вешовић из хотела "Бошковић", кувар Мирко Поповић из ресторана "Пер Семпре", конобар Бојан Станић, Бар 49, посластичар Драгана Пејовић из посластичарнице "La Parisienne", док је најбољи туристички посредник Жарко Радишевић из агенције Марко Поло. Организаациони одбор је донио одлуку да се у категорији најбољи радник у Подгорици награди пет запослених у градским предузећима. Из Чистоће су награђени Рафет Мусић и Мурат Ајвази, Зеленила Ема Весковић и Хајдан Кајошај, а Тржница и пијаца Кадри Бериша. У категорији средстава информисања награђен је часопис "Кафе Монтенегро", туристичко мјесто градска плажа у Рогамима која је уређена кроз пројекат Микро 020, а награду јепреузео главни градски архитекта Филип Алексић, манифестација Подгорички маратон, допринос у туризму Сања Марковић из Привредне коморе Црне Горе, а допринос за уређење града Агенција за становање. Награду је преузео директор агенције Владимир Томовић. Постхумно је награђен новинар Сергеј Ћетковић и за унапређење гастрономије Драган Марковић.

Градоначелник Иван Вуковић истакао је да за градску управу ова традиција све важнија јер имају у виду големи туристички потенцијал наше Подгорице, који тек последњих година чини се у пуној мјери долази до изражаја.

– Надам се да ћемо 2021. годину памтити као једну годину, добре наде и као једну солидну основу за оно што би требало да буде пуни пуни процват туристичке индустрије Главног града у овој години. То не би било могуће да није било вас, људи који ту идеју носите и који полако, али сигурно својим радом упорношћу, идејама, креативношћу, трансформишете овај град из неке успутне станице ка љетњим или зимским туристичким центрима у нешто што је туристичка дестинација сама за себе – казао је Вуковић.

Директорица ТОП-а Ирена Рогошић је навела да се нада да че се са овим пројектом и даље наставити, како би стимулисали и подстакли појединце и колективе да развијају своје личне и професионалне способности и квалитете.

– Треба даље да сви заједно треба да наставимо вриједно да радимо, а ви ћете у Туристичкој организацији Подгорице увијек ћете имати важног партнера, за све важе будуће пројекте – поручила је Рогошић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 02:39