Predsjednica Skupštine glavnog grada / -
24/06/2024 u 16:21 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uskoro e- peticije na sajtu Skupštine Glavnog grada

Skupština Glavnog grada će od M-tela dobiti donaciju za projekat e-peticije, a Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada, kaže da će ova inicijativa doprinijeti većem uključivanju građana u demokratski život grada

Skupština Glavnog grada od kompanije M-tel dobija donaciju za projekat e-peticije, dogovorone je na sastanku sa predsjednicom parlamenta Jelenom Borovinić Bojović. Sastanku su prisustvovali Zoran Milovanović, izvršni direktor kompanije Mtel, Dušan Radusinović, direktor Sektora za strategiju i rizike, Bojana Maraš, šef Službe Digitalne fabrike u kompaniji, kao i Bojan Lozo, tehnički direktor firme Citrus Codes, koja će realizovati implementaciju projekta za elekronsko podnošenje peticija. Kako je istakla Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada ova inicijativa doprinijeće većem uključivanju građana u demokratski život grada.

– Ovakva inicijativa pokazatelj je da se zajedničkim djelovanjem mogu postići konkretna rješenja koja će zaista doprinijeti modernizaciji demokratskih procesa i omogućiti građanima da lakše izraze svoje stavove i inicjative. Ovaj proces sada ima i digitalnu komponentu, a ona je ulaznica za budućnost – navela je Borovinić Bojović

Ona dodaje da je donacija kompanije Mtel od suštinskog značaja za realizaciju ovog projekta i predstavlja primjer društveno odgovornog poslovanja.

– Ovim pokazuje kako saradnja između javnog sektora i privatnih kompanija može donijeti pozitivne promjene. Radujemo se implementaciji projekta e-peticija i vjerujemo da će on značajno doprinijeti boljoj komunikaciji između građana i vlasti – ističe Borovinić Bojović.

Zoran Milovanović, izvršni direktor kompanije M-tel navodi da je njihovoj kompaniji u fokusu kultura, sport, obrazovanje i mladi i to su prioritetne oblasti njihovog djelovanja u okviru kojih žele da budu prepoznati i korisni.

Peticije se mogu podnijeti u slučaju povrede prava na lokalnu samoupravu, kao i u slučaju da Glavni grad ne obezbijedi zaštitu manjinskih prava i sloboda, a Skupština će preko nadležnih organa i službi prikupiti potrebne podatke i obavještenja od značaja za odlučivanje po istim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 07:31