/ -
21/06/2024 u 13:59 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Veterinarski inspektor naložio Čistoći: U azilu obustavljen prijem štenadi na 30 dana

U narednih mjesec dana u skloništu su zabranjene i posjete, osim ovlašćenim licima, saopštio je Vladimir Đaković, direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove

Obustavljen je prijem štenadi u Sklonište za napuštene i izgubljene kućne ljubimce na 30 dana, mjera je koju je veterinarski inspektor izrekao Čistoći zbog pojavave parvo virusa. Direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković, saopštio je za "Dan" da su u skloništu narednih mjesec dana zabranjene i posjete, osim ovlašćenim licima.

Od 37 štenaca koliko ih je u skloništu virusom je zaraženo njih 13. Parvo virus je zarazna virusna bolest koja pogađa pse svih urasta i veličina. Dovodi do teške bolesti i smrtnog ishoda ukoliko se ne liječi, a napada digestivni sistem psa. Izuzetno je zarazan, a prenosi se direktnim kontaktom sa zaraženim psom ili indirektorno preko kontakta sa zaraženim izmetom psa.

–U ovih 30 dana u skloništu će biti izvršena dezinfekcija, biće spovedeno i liječenje životinja. Inspekcija je donijela mjere da se u azilu spovede sve kako bi se pokušalo da se životinje izliječe – rekao je Đaković.

Đaković je naveo da će inspektor obilaziti azil kako bi provjerio da li se mjere poštuje. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 07:58