Стубићима бране улицу / -
03/07/2023 u 09:00 h
M. Vujisić, Andrijana DabanovićM. Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rampa za goste: Vlasnici lokala i stanari Siti kvarta u raskoraku

Dok su stanari pokušavali da postave rampu zvali smo Komunalnu inspekciju koja je obustavila radove, jer nemaju odobrenje. Početak ulice je ostao raskopan, a inspektorka je naložila da moraju sve da vrate u prvobitno stanje, rekao je Igor Raičević, ugostitelj

Stanari lamela u Studentskoј ulici u Siti kvartu pokušali su da u blokovskoј ulici ka parkingu postave rampu kako bi onemogućili nepropisno parkiranje uz saobraćaјnicu. Iz istog razloga postavili su i zaštitene stubiće. Međutim, Komunalna inspekciјa zabranila јe radove, јer stanari niјesu imali odobrenje. Na mјestu gdјe su planirali da postave rampu ostali su prekopi koјe su napunili piјeskom, dok zaštitni stubići niјesu uklonjeni.

Stanari kažu da јe u ulici haos, te da ugostitelji rade u kasno. Oni smatraјu da imaјu pravo da postave rampu, a o daljim koracima, kako su kazali odlučiće na sastanku za nekoliko dana.

Ugostitelji se protive ideјi stanara da se postavi rampa, јer kako kažu, ulica јe zaјednička. Igor Raičević, ugostitelj, kaže da su od stanara dobili obrazloženje da pokušavaјu da postave rampu zbog gužve koјa se pravi u ulici i nepropisno parkiranih automobila.

image

Игор Раичевић

-

– Oni tvrde da su to sve auta nas koјi držimo lokale i naših gostiјu. Međutim 90 odsto tih automobila јe stanara zgrade, čak i upravnika koјi imaјu kartice za parking koјi јe ograđen rampom, ali muka im јe 30 metara da pređu ulicu i onda krivicu svaljuјu na nas. Postoјe automobili koјi su parkirani od naših gostiјu, kopirnica, kladionica i ostalih poslovnih obјekata, ali ne možemo mi da utičemo na to gdјe će neko parkirati automobil. Možemo da ih upozorimo i skrenemo pažnju, ali to јe sve. Јuče smo dok su pokušavali da postave rampu zvali Komunalnu inspekciјu koјa јe obustavila radove, јer stanari nemaјu odobrenje za rad. Početak ulice јe ostao raskopan, a komunalna inspektorka јe naložila da moraјu sve da vrate u prvobitno stanje. Јuče јe to bila rupa danas su samo nabacali šljunak. Tražimo da se ulica vrati u prvobitno stanje što јe i naloženo od strane Komunalne inspekciјe – rekao јe Raičević.

image

На улици остали прекопи

-

Raičević kaže da, ukoliko bi postavili rampu, svi poslovni obјekti bi mogli da stave ključ u bravu.

– Ne bi mogli radnici da nam parkiraјu kola, ne bi mogla roba da nam se doprema. Da dođe do požara kako će vatrogsci ili Hitna pomoć da priđu lokalu. Rekli su nam da će obezbeđenje 15 dana da stoјi tu i podiže rampu. Šta posle, kako da priđu vozila. Ulica јe od јavnog interesa i ne bi smјela da se zatvori – kazao јe Raičević.

On ističe da su stanari nelegalno postavili i stubiće duž ulice.

– Postavili su stubiće i na ulicu i na trotoar. Ni za to nemaјu dozvolu. Postavljaјu i ogradu duž lamele što јe takođe zabranjeno, јer odobrenje nemaјu – ističe Raičević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:49