FOTO: Mićko Vujisić / - FOTO: MIćKO VUJISIć
26/06/2023 u 10:08 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šaranović i Vukadinović predali SDT-u dokumentaciju o "Čistoći": Zaposleni bili pod pritiskom bivšeg rukovodstva

Oni su dokumentaciju predali Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Danilo Šaranović i predsjednik Odbora direktora Čistoće Milan Vukadinović predali su glavnom specijalnom tužioc Vladimiru Novoviću obavještenje o postojanju osnova sumnje da su odgovorna lica u preduzeću Čistoća počinila krivična djela koje se gone po službenoj dužnosti.

 - Kao što smo i najavili na pres konferenciji, danas smo specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću učinili  dostupnim obavještenje o postojanju osnova sumnje  da su odgovorna lica u privrednom društvu "Čistoća" DOO učinila  krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti. U međuvremenu smo pribavili još dokumentacije koja potvrđuje ovakve n še sumnje, a mi očekujemo zaista da  SDT u najkraćem roku preduzme  radnje iz svoje nadležnosti- kazao je Šaranović.

On je na pitanje novinara kazao da su prije nekoliko dana upoznali javnost sa njihovim sumnjama koja su iz domena  nesavjesnog i nezakonitog rada bivšeg rukovodstva "Čistoće" na čelu sa bivšim izvršnim direktorom Andrijom Čađenovićem, bivšom predsjednicom Odbora direktora Stanislavom Martinović.

- Čuli ste i sami po sopstvenom kazivanju odgorovnih lica, rukovoditelja službi, pomoćnika direktora, da su godinama bili izloženi pritisku od strane bivšeg rukovodstva ovog preduzeća. Da rade određene stvari koje nisu bile u skladu sa procedurama, već očigledno u interesu bivšeg rukovodstva. Konkretno čuli ste po sopstvenom kazivanju zaposlenih, da su bili izloženi višegodišnjem pritisku od strabe bivšeg rukovodstva da vrše određena knjiženja, odnosno da lažiraju finansijske iskaze...-kazao je između ostalog Šaranović u odgovoru na pitanja novinara.

Šaranović: Preduzeće "Čistoća" ugroženo, polovina vozila nije u funkciji, dugovanja preko dva miliona

Šaranović je dodao da je siguran da je ovo samo vrh ledenog brijega i da se mnogo zaposlenih unutar sistema Glavnog grada oslobodilo da im ukaže na nezakonitosti koje su se radile. Istakao je da je njihov dio posla da ne žmure na zloupotrebu i nezakonitosti.

 

- Nama je neophodno da se odmah nakon formiranja novog saziva Parlamenta, pristupi reformi određenih zakonskih rešena, da se stvore pretpostavke za maskimalno snaženje istitucija iz oblasti pravosuđa i tužilaštva...Preko dva miliona iznosi dug "Čistoće", preko milion u ovom trenutku se odnosi  na dug "Čistoće" prema "Deponiji", zbog te okolnosti " Deponiija" je onemogućena da servisira svoje obaveze- kazao je između ostalog na pitanje Dana Šaranović.

On je kazao da u ovom trenutku čine sve što je moguće da i jedno i drugo privredno društvo ovogh mjeseca ako ne bruto, isplate barem neto zaradu.

-Osvrnućemo se na svačij rad. Ovo nema veze sa pojedincem. Sve ovo što smo krenuli da radimo je ohrabrilo jedan broj zaposlenih da nam ukazuju na nezakonitosti. Za svakoga koga otkrijemo da je činio ovakve stvari biće informisano nadležno državno tužilaštvo. Znate i sami da je još u toku proces tranzicije vlasti u Glavnom gradu...- kazao je Šaranović između ostalog na pitanje Dana.

-Ima i pozitivnih primjera, kao što je Agencija za stanovanje, zadovoljni su i radnici i korisnici usluga- istakao je on.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:12