/ - ФБ:ИВАН ВУКОВИЋ
18/09/2021 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вуковић: Надамо се ранијим изборима и повратку Црну Горе на прави пут

Имамо партије које су фокусиране на мултнитетничку демократију, људска права, док са друге стране постоје партије које желе да врате регион оно што они сматрају да су историјски коријени тог простора, казао је Вуковић

Поларизација црногорског друштва у пуном је замаху и ми се надамо ранијим изборима, те да ћемо вратити Црну Гору на прави пут, казао је градоначелник Подгорице и потпредсједник ДПС-а, Иван Вуковић на међународном Форуму у Будимпшети под називом "Изградња одрживих демократија."

Први човјек Подгорице говорио је о политичким подјелама у Црној Гори и недавним дешавањима на Цетињу.

-Надамо се ранијим изборима, те да ћемо вратити Црну Гору на прави пут. На ова питања не треба гледати као на локална, из разлога што се иста поларизација појављује и у другим балканским земљама. Имамо партије које су фокусиране на мултнитетничку демократију, људска права, док са друге стране постоје партије које желе да врате регион оно што они сматрају да су историјски коријени тог простора.’’ казао је Вуковић.

Панел је окупио неке од водећих стручњака из ове области, а за циљ има да истражи не само основне узроке и опасне посљедице поларизације, већ и начине за превазилажење поменутих подјела и трибалних сукоба.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:32