Иван Вуковић / - Фото: Архива
31/05/2021 u 15:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вуковић: Због неодговорности Владе обустављени радови на Булевару Вељка Влаховића

Он је навео да Приједлогом буџета за 2021. годину, ако се одузме новац који ће бити потрошен на радове на изградњи ауто-пута, остаје 70 милиона еура за цијелу Црну Гору

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић саопштио је да су обустављени радови на изградњи Булевара Вељка Влаховића на Старом Аеродрому. Разлог за то је навео то што је " Влада Црне Горе не испуњава финансијске обавезе предвидјене уговором".

- Узалуд сам, у више наврата, писао министру финансија Милојку Спајићу и Управи јавних радова, и јавно упозоравао да нам се ово може десити - рекао је Вуковић.

Вуковић је навео да Приједлогом буџета за 2021. годину, ако се одузме новац који ће бити потрошен на радове на изградњи ауто-пута, остаје 70 милиона еура за цијелу Црну Гору.

-Наш капитални буџет је 51 милион еура. 70 милоиона еура за 24 општине - то је катастрофа и пут у пропаст. Без тендера пет мјесеци, да нема Главног града и да нема инвестиционе активности у главном граду, данас би на десетине фирме било затворено. Јер људи немају што да раде у овом тренутку због Владе Црне Горе -рекао је он.

Истакао је да  постоје неки пројекти у Подгорици које Главни град суфинансира, а гдје раније преузете обавезе има Влада Црне Горе.

- У односу на неке од тих обавеза они дјелују како треба, а у односу на неке друге не. Због чега ми на данашњи дан ризикујемо да нам се зауставе радови на изградњи једног од два булевара на Старом аеродрому. У насељу у ком живи 20.000 људи. Можете ли да замислите ту сцену? Раскопана улица, до пола положене инсталације и гасе се машине и конзервира се градилиште зато јер Влада није обезбиједила финансијске претпоставке да испуни оно што су јој уговорне обавезе-поручио је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:42