Рјешење владине комисије / -Архива
02/08/2021 u 07:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Владина комисија за жалбе поништила одлуку Главног града: Ватрогасци поново на конкурс

Тражимо да у комисији за испитивање буде неко из Синдиката Службе заштите, али и да неко одговара за пропуст који се десио. Сматрам да је тај пропуст намјерно направљен, поручује Дражен Кукуличић

Владина комисија за жалбе поништила је одлуку Секретаријата за локалну самоуправу Главног града за пријем у радни однос пет ватрогасаца/спасилаца на неодређено вријеме у Служби заштите и спашавања. Одлука је донесена након што се неколико ватрогасаца који су се пријавили на конкурс за пријем у стални радни однос жалило владиној комисији наводећи да су неправедно елиминисани јер су са њима тестирани кандидати који не испуњавају услове тражене огласом, а који су на крају и добили запослење.

Међу онима који су се жалили на одлуку је Радун Машковић.

–Недопустиво је да се поред нас који смо деценију и по радили сезонски примљени људи који су радили само двије, три године. Један кандидат на огласу није испуњавао услове али је он пуштен да се тестира са нама и на крају је одабран да ради. Тражимо да приликом наредног тестирања у комисији буде и представник нашег синдиката. Не знамо да ли ће конкурс бити поново расписан – наве је Машковић.

На неправилности je Владиној комисији указао и Никола Цековић, који је као сезонац дуго година радио у Служби заштите.

–Очекујем да ће поново бити расписан конкурс, а како ће се оцјењивати остаје нам да видимо. У комисију која је први пут оцјењивала кандидате немам повјерења јер је једном од кандидата стриц у комисији. Не можемо да рачунамо да смо сви равноправни – каже Никола Цековић.

Са Машковићем и Цековићем се слаже и Дражен Кукуличић.

–Очекује да се та комисија у потпуности промијени јер је она морала да утврди неправилности које су видљиве. Када сам ја усмјено полагао члан комисије је напустио моје излагање па није ни могао да ме оцијени. Тражимо у комисији за испитивање буде из синдиката Службе заштите, али и да неко одговара за пропуст који се десио. Сматрам да је тај пропуст намјерно направљен – навео је Кукуличић.

Он додаје да овог љета није желио сезонски да ради у Служби заштите иако је за то добио позив.

–Не знам зашто бих се трудио кад не могу добити рјешење на неодређено. Жао ми је што нијесам ту да помогнем колегама али неће све док се не промијени ситуација – навео је Кукуличић.

Хоће ли поново бити расписан оглас питали смо Горана Јанковића, командира Службе заштите. Јанковић је саопштио да њему није достављена Владина одлука, али и да је обавеза расписивања огласа у надлежности Секретаријата за локалну самоуправу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:52