Базен Коћева главица / -М.Л.В.
11/07/2021 u 07:50 h
Д.Љ.-М.Л.В.Д.Љ.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Воде нема за све мјештане Дољана

Три домаћинства која желе да се прикључе имају уредно водоснабдијевање преко 30 година са пумпе испод дољанске цркве. Противимо се да се прикључе, јер имају воду и свим правним средствима ћемо се борити да до тога не дође, навео је Ивановић

Мјештани Дољана, односно, мјеста Рачице након више деценија једва су дочекали воду, а последњих мјесец дана имају проблема са честим нестанцима воде и слабим притиском. Кажу да су воду добили прије седам година и да неће дозволити да се на њихов водовод прикључи нико, нарочито људи који имају воде, јер су приликом градње сва домаћинства питали ко ће да учествује и да се прикључи.

Старосједилац Грујо Ивановић истакао је да се мјештани противе прикључењу нових домаћинстава на базен Коћева главица, одакле се снабдијевају водом.

image

Грујо Ивановић

-М.Л.В.

– Водовод је изграђен прије седам година и сада на највисочијој тачки се губи притисак, а не кад се прикључе како је планирано још три домаћинства. Обраћали смо се неколико пута, Водоводу, али одговора нема. Против ових прикључака је 95 oдсто мјештана. Послије 53 године живота сам први пут добио воду са градског водовода – казао је Ивановић.

Он је истакао да је у изградњи водовода учествовало Министарство пољопривреде, Водовод и великим дијелом грађани са овог подручја са новчаним средствима и физичким пословима.

– Све је било у реду до ове године, када је због како смо чули "дивљих" прикључака на мрежи ослабио притисак и у послијеподневним часовима губимо притисак и то траје до касних вечерњих сати. Та три домаћинства имају уредно водоснабдијевање преко 30 година са пумпе испод дољанске цркве. Противимо се да се прикључе, јер имају воду и свим правним средствима ћемо се борити да до тога не дође. Да немају воде, не би било никаквих проблема – навео је он.

Милош Јокић казао је да последњих мјесец дана имају проблема са нестајањем и слабим притиском воде.

image

Милош Јокић

-М.Л.В,.

– Овај проблем се јавио прије пола године, али мало по мало постао је све израженији. Дешава се да ујутро од шест до 11 и увече од 19 до поноћи немамо воде никако, нарочито куће на височијим тачкама. Током дана је смањен притисак, на извору Мосор долазим да напуним воде за пиће – истакао је Јокић.

Нови прикључци неће утицати на притисак воде

Из Водовода су истакли да су захтјев за прикључење предала три домаћинства, те да то неће утицати на уредно водоснабдијевање.

– Ради се о породицама који су старосједиоци. Процијенили смо да неће имати никаквог утицаја на рад, јер тамо има између 40 и 50 домаћинстава, која воду користе искључиво за санитарне потребе и никаква наводњавања. Нијесмо имали никакве притужбе да је слаб притисак, а немогуће да је он лош, с обзиром на то како систем функционише – навели су из Водовода.

Владо Јовановић наводи да водовод урађен на основу тога што су претходно скупљали потписе свих ко је заинтересован да добије воду и учествује и изградњи водовода.

– Понудили смо свакога ко је год имао плац, парче земље да се укључи и око 60 домаћинстава се пријавило. Скупљали смо новац и грађане је по једном домаћинству рачунајући новац који смо дали и дневнице мјештана, које када се претворе у новац, водовод коштао око 600 еура. С обзиром, да је сваки мјештанин био понуђен, сада се прикључују људи који нијесу учествовали у градњи водовода. Они су имали воду, раније и мјештани се не слажу да се сада они прикључе на наш водовод – казао је Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 02:36