Филип Макрид / фото: Лазар Ружић
12/07/2021 u 08:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Водовод најављује кривичне пријаве: Открили десет нелегалних прикључака

Нелегални прикључци пронађени су у Грбавцима, Лекићима, у горњем дијелу Љешанске нахије, пут Пипера. Ту не можемо имати било каквог компромиса, мораћемо поднијети кривичне приjаве и људи ће одговарати, поручује Филип Макрид

Предузеће Водовод и канализација написаће десет кривичних пријава против грађана који су се нелегално прикључили на водоводну мрежу. Нелегални прикључци су, како је саопштио Филип Макрид, извршни директор Водовода, откривени претходних дана током контроле коју су спровеле њихове екипе. Четири нелегална прикључка, како је саопштио Макрид, пронађена су на сеоском, а преосталих шест на градском подручју.

–Против свих десет потрошача који су се нелегално прикључили на водоводну мрежу у наредном периоду поднијећемо кривичне пријаве. Нелегални прикључци пронађени су у Грбавцима, Лекићима, у горњем дијелу Љешанске нахије, пут Пипера. Радимо у континуитету. Ако грађани хоће да троше, нека плате воду. На температури од 40 степени Целзијуса мора се показати солидарност, јер да неко не може опрати руке, а неко да залива башту, то не може – наводи Макрид.

Филип Макрид објашњава и посљедице нелегално прикључка на водоводни систем.

– Када се неко у нехигијенским условима прикључи на водоводну мрежу онда може доћи до озбиљних посљедица по здравље грађана. Тиме се угрожава систем водоснабдијевања. Грађани који би требало да имају воду немају је због других грађана који је прекомјерне троше али и оних који се нелегално прикључују на водоводну мрежу. Ту не можемо имати било каквог компромиса, мораћемо поднијети кривичне приjаве и људи ће одговарати – поручио је Макрид.

Водовод и канализација се претходних дана бори за нерационалном потрошњом воде која је повећана услед великих температура. Потрошња воде, како је саопштено из предузећа, увећана је два и по пута.

–Усљед високих температура у Подгорици, потрошња воде се значаjно повећала. Апелуjемо на грађане да смање употребу воде за пиће у сврху заливања башта, травњака и пуњења базена, нарочито у приградским насељима. Вода се нерационално троши и као резултат тога долази до пада притиска у систему. Иако jе водоснабдиjевање у Подгорици стабилно, друштво ће повећати надзор над ненамjенском потрошњом воде и неодговорним поjединцима у сарадjи са органима Главног града и Комуналном полициjом. Ненамjенска и нерационална потрошња воде из система угрожава његово функционисање чиме се директно утиче на квалитет живота великог броjа суграђана – саопштили су раније из Водовода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:08